Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izložba radova članova Udruženja likovnih stvaralaca Crne Gore

altDvadeset članova Udruženja likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore došli su danas u posjetu Visokom. Njihovo gostovanje organizirao je Forum građana Visoko, a u suradnji sa Galerijom „Likum '76” upriličena je i izložba radova članova gostujućeg Udruženja. Visočani imaju priliku pogledati 32 rada članova Udruženja iz Crne Gore.

U sklopu  svoje dvodnevne posjete planirano je da gosti iz Crne Gore obiđu znamenitosti Visokog, tako da su danas obišli Franjevački samostan, a u Općini Visoko organizirano je druženje i upoznavanje s domaćinima. Sastanku u Općini prisustvovali su predstavnici nekoliko udruženja građana koji egzistiraju u Visokom i ovom prilikom su poželjeli dobrodošlicu članovima Udruženja iz Crne Gore, ali i izrazili nadu da će im ovo upoznavanje omogućiti još kontakata sa sličnim udruženjima.

Izložbu je večeras u Galeriji „Likum '76” svečano otvorio potpredsjednik Udruženja likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore Todor Živaljević, što je ujedno bila i prilika da gosti uruče poklone za svoje domaćine i izraze zahvalnost za dobrodošlicu i gostoprimstvo na koje su naišli.

– Naše Udruženje je formirano 1974. i broj članova varira, ali oko 100 članova imamo uvijek. Naši članovi su ljudi različitih profesija, malo imamo likovnih profesionalaca, mi smo hobisti – radimo ovo iz ljubavi – rekao je gospodin Živaljević, koji nije krio oduševljenje našim gradom i nije štedio riječi hvale za doček i domaćine u Visokom.

Večeras će u diskoteci Puls biti održan koncert mladog crnogorskog umjetnika Ilije Gojovića, a sutra gosti imaju planiran obilazak tunela Ravne.

{joomplucat:750 limit=42|columns=4}

Proudly powered by WordPress