Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zašto SDP neće sa SDA

Dana, 17.11.2012. godine, na sjednici Predsjedništva OO SDP Visoko, razmatran je poziv Stranke demokratske akcije Općinski odbor Visoko za razgovor na temu – implementacije izbornih rezultata i međustranačke saradnje. Ovim putem želimo informisati javnost o zaključcima sa sjednice Predsjedništva OO SDP Visoko.

Premda je Socijaldemokratsku partiju oduvijek krasila želja za kompromisima i saradnjom, jasno nam je da sa subjektima koji unaprijed determinišu svoje rigidne stavove, od kojih ne žele odstupiti i nije moguće praviti bilo kakve dogovore. Stoga sa izuzetnim žaljenjem obavještavamo javnost da Socijaldemokratska partija OO Visoko neće učestvovati u razgovorima sa Strankom demokratske akcije iz slijedećih razloga:

–          Neprincipijelnosti uslovljavanja od strane SDA OO Visoko  da imaju svog kandidata za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visoko, premda trenutno nemaju zvaničnog kandidata verifikovanog od strane glasača (ali i CIK-a BIH), te artificijalno i vještački od otvorenih prave zatvorene liste, protiv kojih se navodno bore na državnom nivou.

–          Izdaje izborne volje visočkog elektorata (glasača) povlačenjem kandidata koje je narod izabrao nauštrb onih koje nije, a sve u cilju konkurisanja za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visoko.

Ovim putem obavještavamo građane Općine Visoko da će Klub vijećnika SDP OO Visoko u Općinskom vijeću Visoko ponuditi svog kandidata za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a da će izabrani vijećnici predano raditi za dobrobit svih građana naše općine, a u cilju rješavanja nagomilanih problema iste.

Predsjedništvo SDP OO Visoko

Proudly powered by WordPress