Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Otvorena ambulanta porodične medicine u Poriječanima

altU Poriječanima je danas upriličeno svečano otvaranje ambulante porodične medicine. Ambulanta će početi sa radom 27.11. ove godine, a liječničku pomoć u ovim prostorijama će moći potražiti 2.400 stanovnika mjesne zajednice Poriječani, kao i okolnih naselja.

– Cilj otvaranja ambulante je jačanje primarne zdravstvene zaštite kroz jaču implementaciju porodične medicine što zahtijeva reorganizaciju domova zdravlja kako bi se osiguralo smanjenje nejednakosti u dostupnosti zdravstvene zaštite. Ova ambulanta počinje sa radom 27.11.2013. i u ovoj ambulanti će se liječiti stanovnici iz naselja Grđevac, Podvinje, Poklečići, Poriječani, Zagornice, Buzići i Upovac po principu porodične medicine, tj. stariji od 6 godina. Ovom prilikom želi da se zahvalim svima koji su zaslužni za ovaj projekat, a posebno porodici Genjac koji su vlasnici ovog objekta i menadžmentu Javne ustanove Dom zdravlja Visoko. Mi ćemo nastaviti kontinuirano raditi i na ostalim područjima naše općine a prema planu otvaranja ambulanti porodične medicine – rekla je ovom prilikom direktorica Šahinović.

Svečanom otvaranju prisustvovali su uposlenici JU Dom zdravlja Visoko i brojni građani mjesne zajednice Poriječani u čije ime se za ovaj projekat zahvalio Senad Mušinbegović tvrdeći da je njeno otvaranje bilo neophodno i da će uveliko olakšati liječenje onima kojima je potrebno.

Načelnica Amra Babić svečano je otvorila ambulantu obećavši da će i u narednom periodu nastojati da se ovakvi projekti, koji život naših građana podižu na viši nivo, uspješno realiziraju.

Uz ambulantu otvorena je i apoteka, što je još jedna od pogodnosti za građane ovog dijela naše općine.

{joomplucat:765 limit=35|columns=4}

Proudly powered by WordPress