Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tri pobjede, remi i poraz Centrosporta u Beogradu

altŠkola fudbala “Centrosport” iz Visokog gostovala je proteklog vikenda u Beogradu, a na poziv FK “Partizan”. Ovo je samo nastavak dobre saradnje ove škole sa beogradskim klubovima koja traje već nekoliko godina. Na put za Beograd krenulo je ukupno 38 igrača dvije starosne kategorije (1998/99. i 2002/03), s trenerom Edinom Muzaferijom i ostalom pratnjom. Ekspedicija iz Visokog je bila smještena u Željezničkom školskom centru, gdje su imali sve potrebne uslove i udoban smještaj. Tokom boravka u Beogradu odigrano je ukupno pet utakmica i ostvareni su veoma dobri rezultati. Polaznici ŠF “Centrosport” pobijedili su u tri meča, jednom su poraženi te je zabilježen i jedan remi.

altU subotu su odigrana tri meča. Prvi protivnik je bila ekipa Brodarca na Starom Sajmištu, koju je Centrosport bez većih problema savladao sa 4:1, iako se radi o ekipi koja je među boljim u Omladinskoj ligi Srbije. Nakon toga, na terenu Ade Ciganlije visočki fudbaleri su pobijedili Voždovac sa 3:1, a oba ova meča su igrali stariji igrači Centrosporta. Jedini meč mlađih kategorija u subotu je odigran u balonu na Surčinu, gdje je Centrosport za protivnika imao ŠF “Dominos”, koju su savladali sa 4:1. Dakle, rezime prvog dana je bio veoma dobar, jer su ostvarene tri ubjedljive pobjede, a svi prisutni su uputili pozitivne kritike za igru visočkih momaka. U subotu navečer upriličena je posjeta stadionu “Marakana” i gledanje utakmice Crvena zvezda – Vojvodina.

Kada je nedjelja u pitanju, taj dan je bio rezervisan za dva meča protiv mlađih kategorija Partizana, a utakmice su igrane na terenima Teleoptika u Zemunu. Prvo su snage odmjerila godišta 1998/99. i u tom meču je Partizan slavio sa 3:0, iako je Centrosport imao nekoliko stopostotnih prilika koje su ostale neiskorištene. Nakon toga, najmlađe kategorije su odigrale meč 4 x 15 minuta, koji je završen neriješeno 3:3. Na kraju posjete Beogradu ŠF “Centrosport” je obišla i Zoološki vrt u Beogradu, nakon čega se krenulo put Visokog gdje se stiglo oko ponoći.

alt“Moram istaći svoje zadovoljstvo posjetom Beogradu i odigranim utakmicama, jer smo pokazali kvalitet i pobrali pozitivne kritike od svih prisutnih. Imali smo u planu još jedan prijateljski meč u Žarkovu, no zbog drugih obaveza i manjka vremena, nažalost nismo stigli da ga odigramo. Zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli ovaj naš put, a prije svih Zijadu Breščiću, Mirsadu Hasanbegoviću, Feridu Hadžijakupoviću, Nijazu Omerbegoviću, Muji Frljku, Mahiru Hasandiću i njihovim firmama te se nadam da smo uspjeli da obradujemo i sportsku javnost dobrim rezultatima koje smo postigli u glavnom gradu Srbije”, rekao je nakon posjete Edin Muzaferija Žuti.

(Neven K.)

 

Proudly powered by WordPress