Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki mališani uživali u predstavi “Klovnologija”

altU Centru za kulturu i edukaciju Visoko (Gradsko kino) danas je odigrana predstava „Klovnologija” autora Marija Drmaća i Adnana Lugonića. Predstava je odigrana u tri termina, a pogledalo je 774 učenika većine škola s naše općine.

„Klovnologija” na jedinstven način govori o ekologiji i prilagođena je djeci uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole, a glumci Emir Fejzić i Alisa Čajić su se potrudili da ovu temu približe današnjoj publici.

–  Moja kolegica i ja smo zaključili da je ovo danas bila najbolja publika, djeca su divno reagovala a to nam uvijek daje podstrek da i mi još bolje odigramo i uložimo više energije. Ja često gostujem sa predstavama u Visokom i uvijek sam i presretan i prezadovoljan jer uvijek ima publike, a s druge strane jer sam ja iz ovog grada, a znate kako se kaže da je u svom gradu i najteže ali i najljepše igrati. Uvjeti u kinu su, s obzirom na situaciju u državi, super! Direktorica nas je predivno ugostila i otvorena je za saradnju, tako da vjerujem da ovo nije kraj našeg gostovanja – rekao je glumac Emir Fejzić i dodao da bi trebalo više sredstava uložiti u renoviranje Gradskog kina kao i tehniku, kako bi bili u mogućnosti ugostiti i zahtjevnije predstave:”Treba iskoristiti blizinu Sarajeva i, zašto ne, kao što je učinjeno sa predstavama MESS-a slično učiniti i sa Sarajevo Film Festivalom – prebaciti ih dijelom i u Visoko.”

Glumica Alisa Čajić također je bila više nego zadovoljna današnjom publikom i načinom na koji su pratili i učestvovali u predstavi:”Prvi put igram u Visokom i, iako smo više puta igrali ovu predstavu, moram priznati da su današnja djeca najpametnije promišljala svaki moment koji se događa u predstavi. Tačno su znali kad treba da se smiju a kad treba da se ruže. Dobili smo više aplauza, a to je rijetkost. Djeca su nam pružila divan doček i zaista bih voljela ponovo doći.”

Proudly powered by WordPress