Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Raffaello palačinke

Sastojci:

Za tijesto:

  • 3-4 jaja
  • 250ml mleka
  • 250ml vode
  • 500gr brašna
  • Tri kasike šećera
  • Jedna do dvije kašićice soli, po ukusu
  • Ulje za pečenje

Za fil:

  • Bijeli (mliječni) dio eurokrema ili Linolada po izboru
  • Kokos za posipanje
  • Sjeckani lješnici ili bademi

Priprema:

U  posudi razbiti jaja, dodati šećer i so. Pomiješati.

Postepeno i naizmjenično dodavati mlijeko i brašno, potom vodu i brašno. Umutiti, bez grudvica. Ostaviti tijesto da odstoji.

Zagrijati tiganj sa malo ulja i peći palačinke, dok ne porumene i ne dobiju pjegice sa obje strane.

Kada se palačinke prohlade, filovati eurokremom, potom posuti kokosovim brašnom i sjeckanim lješnicima.

Proudly powered by WordPress