Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Bosna trebaju promjene, ali ste izabrali pogrešan mahalski put i način

Dok traje zimska pauza u Prvoj ligi Federacije BiH na stadionu Luke nogometaši Bosne i dalje su aktivni, ali po pitanju sazivanja press konferencija za određene medije i sa određenim predumišljajima, krajnjim ambicijama i skrivenim porukama. Naime danas je na stadionu Luke nekolicina nogometaša uz šefa stručnog štaba Adnana Fočića iskoristila svoje pravo i putem RTV Visoko obratila se javnosti iznošenjem “prljavog veša” na kraju polusezone koju je Bosna završila na devetoj poziciji. Kako saznajemo na press konferenciji je bilo priče o dugovanjima prema igračima, odnosu Uprave, nezadovoljstvu i želji za promjenama. Ništa neuobičajeno, sasvim normalno ali pod okolnostima gdje press konferencije saziva onaj ko to i treba da radi, da smjene vrši također onaj ko to treba da radi (Skupština) i da plate najvećim dijelom treba da dijeli onaj ko je osnivač NK Bosna, a to je Općina Visoko.

Kontaktirali smo ovim povodom i članove aktuelne Uprave ovog kluba, koja je podsjećamo Bosnu ne tako davno vratila iz nižeg ranga takmičenja i najveće sramote u istoriji kluba među prvoligaše. Ne greškom Uprave, nego isključivo greškom stručnog štaba i igrača Bosna je prosula bodove u Visokom protiv Rudara iz Kaknja i Iskre iz Bugojna, za poraz od Rudara Upravni odbor je izglasao i posebne kazne za stručni štab i igrače. Na ovoj press konferenciji nije bilo predsjednika kluba Asmira Hodžića, nije bilo ni direktora kluba Ivice Pekića niti je bilo svih visočkih medija. Sve to upućuje na skrivene i vaninstitucionalne nekakve dogovore putem sms-a i incognito sastanaka kojima se još jednom potvrđuje poremećen sistem vrednovanja gdje pojedinci na osnovu ličnih ubjeđenja umišljaju da mogu preuzeti sve vrijednosti koje čine Visoko prepoznatljivim gradom, a Bosnu sportskim kolektivom.

Naravno da su NK Bosna neophodne promjene, zna se i način i put kako se dolazi do njih, održavanje Skupštine je jedini ispravan put. Kako igrači i stručni štab treba da snose posljedice za izgubljene domaće bodove protiv Iskre i Rudara, tako i aktuelna Uprava treba da podnese izvještaj i položi račune šta i kako se radilo u njihovom mandatu, ali za sve to postoji jasan i propisan način kako se to radi, suprotno mahalskom i minderaškom odnosu prema klubu koji je ponos ovog grada. Osim ako igrači i stručni štab, poučeni nekim drugim primjerima iz bliske prošlosti svijeta politike u Visokom, nemaju namjeru u narednom periodu raditi šta hoće i kako hoće bez namjere da nekome podnose račune za to što rade. I to podržavamo, ali prije toga klub treba privatizirati kao i njegovog osnivača.

Proudly powered by WordPress