Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Razvoj Poslovne zone Čekrekčije

altDanas je u Općini Visoko održan i drugi radno-konsultivni sastanak sa privrednicima, a radi se o privrednim subjektima Poslovne zone Čekrečije.

–  Cilj nam je da prezentujemo namjere i planove Općine Visoko i općinske administracije a vezane za razvoj Poslovne zone Čekrekčije u 2013. godini ali i šire. Također, cilj nam je da ostvarimo bližu interaktivniju sa vama, da čujemo vaše potrebe, želje, vizije, mogućnosti i planove, te da zajedno pokušamo doći do kvalitetnih zaključaka kako bismo ostvarili zajednički interes a to je razvoj Poslovne zone Čekrekčije rekla je u uvodu načelnica Amra Babić.

Kao i na prethodnom sastanku sa privrednicima Poslovne zone Ozarkovići,  pomoćnica za urbanizam i poslovno planiranje Nidžara Hadžiomerović prezentirala je dosadašnje korake Općine Visoko na razvoju Poslovne zone Čekrekčije.

–   U cilju razvoja privredne zone Čekrekčije, iako je to relativno mala privredna zona, Općina Visoko je u 2012. predvidjela sufinansiranje sa privrednicima na izgradnji saobraćajnice kako bi se obezbijedio bolji pristup već postojećim privrednim objektima i stvorili uvjeti za dalji razvoj privrednih zona. U Programu kapitalnih ulaganja Općine Visoko za 2012. Planirana su sredstva za izgradnju putne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Čekrekčije – sufinansiranje sa privrednicima. Sredstva nismo realizovali ali namjeravamo u 2013. Pored saobraćajnice, potrebno je urediti i ostalu infrastrukturu. Obzirom da nema detaljnog plana nego samo namjenu prostora definisanu Urbanističkim planom, realizacija infrastrukture na ovom lokalitetu je moguća na osnovu projektne dokumentacije javnih servisa a zadovoljavajući potrebe samo privredne zone. Dakle, jedan od ciljeva u narednom periodu neka nam bude da pokušamo riješiti infrastrukturu u ovoj poslovnoj zoni – zaključeno je na današnjem sastanku.

Proudly powered by WordPress