Sastojci:
Za tijesto:
- 400g brašna
- 2,5dl voda i mlijeko ( pola – pola)
- 1 kašika kvasca instant
- 1 kašikica šećera
- 1/2 kašikice soli
- 2 kašike ulja
Za fil:
- oko 100g šunke za pizzu
- 100g sira tvrdog topivog
- po potrebi kečap
- suvi origano sušeni
- po želji kulena
Priprema:
Podgrijati vodu i mlijeko pa preliti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.
Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto
U kvasac sipati so i ulje pa izmiješati, dodavati i brašno pa zamijesiti glatko i mekše tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo tijesto premijesiti, istanjiti na oko 5 mm debljinu i vaditi krugove.
Svaki krug premazati kečapom.
Filovati po želji, pri krajevima gdje će se preklapati filovati samo po sredini.
Preklopiti krajeve da se dobije fišek i vrh malo usukati.
Stavljati u pleh pa odmah u rernu.
Zagrijanu na 250 C.
Peći po potrebi da blago porumene, vruće premazati sa malo istopljenog maslaca ili ulja.
Služiti tople.