Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Visoko ustaje! – Break The Chain

alt“Jedna milijarda ustaje” ili “One Billion Rising” je inicijativa pokrenuta od strane globalnog aktivističkog pokreta V day ili V dan, pokreta protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

Najnovija kampanja V-dana je  akcija koja će se održati u cijelom svijetu, ali i u mnogim gradovima u BiH. Naime, 14. februara u 14.00 sati uz istu muziku plesat će cijeli svijet. Radi se o pjesmi koja je objavljena za ovu akciju – “Break The Chain”, a izvodi je  Tena Clark.

Događaj organizira preko 13.000 organizacija širom svijeta, pojedinaca i neformalnih grupa. Ljudi koji se ne mogu priključiti, plesat će u svojim uredima, na radnim mjestima, domovima i slati fotografije u znak podrške protestu.

Zahvaljujući Lokalnom timu srednjoškolaca Visoko (ASuBiH), Omladinskoj novinskoj asocijaciji (ONAuBiH) i  Udruženju “Damar omladine” I Visoko će se plesati protiv nasilja nad ženama, djevojkama I djevojčicama.

Danas je u sali Partizan održana i prva proba, a odziv je bio izrazito velik. Ugodnoj i opuštenoj atmosferi, prijateljskom okruženju i zabavnom treningu možete prisustvovati i naredne nedjelje u 14.00h, kad je predviđena druga proba. 

{joomplucat:829 limit=43|columns=4}

Proudly powered by WordPress