Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Drugo mjesto ekipno u disciplini zračni pištolj

SK “Zenica” je bila domaćin najboljim BiH strijelcima u IV kolu Premijer lige u streljaštvu za seniore. Nastupilo je 12 klubova  koji su imali nastupe u ekipnom i pojedinačnom takmičenju. Na ovom takmičenju su prve puta primijenjena nova pravila ISSF (Međinarodne streljačke federacije), a koja se najviše odnose na smanjenje vremena za meč, kao i posebno rigorozna pravila o korištenju streljačke opreme (streljačkih jakni, hlača i cipela) na kojima se skidaju posebna ojačanja itd.. , a sve u cilju da se učini  da visoki rezultatu budu stvarno umijeća strijelca, a da udio opreme (tj, finansijska moć da se koristi najbolja oprema) svedu na najmanju moguću mjeru. Visočki strijelci su nastupili u svim disciplinama i postigli veoma dobre rezultate.

U disciplini zračna puška je SK“Visoko“ zauzeo peto mjesto u konkurenciji devet ekipa, dok je pojedinačno u istoj disciplini Samir Užičanin zauzeo 14.mjesto, Nihad Tatar 16.mjesto, a Wael Avdović 29.mjesto. U konkurenciji seniorki je pojedinačno nastupila Emina Pređa i osvojila 14.mjesto. U disciplini zračni pištolj, ekipa Visokog je bila odlična druga sa samo četiri kruga manje od pobjedničke ekipe Sarajeva, a pojedinačno je Belmin Mešanović bio sedmi, Nihad Džino osmi, Ramo Bulut jedanaesti, a Eldin Vražalić dvadeset drugi.

Istovremeno je u Zenici održan sjednica Stručno-takmičarske komisije na kojoj su se na prijedlog selektora određeni kandidati za nastup na Mediteranskim igrama koje će se ove godine održati i Turskoj. Iz SK Visoko su predložena dva strijelca u disciplini pištolj: Mešanović Belmin i Džino Nihad. U naredna tri mjeseca pratit će se njihovi rezultati na takmičenjima na osnovu kojih će se odrediti konačni kandidati prema Olimpijskom komitetu BiH. Ovakve rezultate postižemo trenirajući u strelištu u Zenici jer više ne postoji stalno postavljeno strelište u Visokom! Nadamo se da će lokalna zajednica prepoznati sportske rezultate i finansijski pomoći rad strijelaca SK “Visoko” i pomoći da se dovrši opremanje izgrađenog strelišta za zračno oružje.  Naredno Finalno kolo Premijer lige održat će se 17.2.2013.godine u Trebinju gdje će se proglasiti pobjednici Lige 2012/2013.godine

 

Proudly powered by WordPress