Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogometaši Bosne spremni za start prvenstva, Bosna jača za nekoliko kvalitetnih igrača

altNogometaši visočke Bosne sutra (nedjelja) će na stadionu Luke odigrati pripremnu utakmicu pred početak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, a protivnik će biti kombinovani sastav sarajevskog Željezničara. Početak susreta je u 13:00 sati, a u ovoj utakmici će na teren istrčati vjerovatno sastav na koji trener Ištuk računa i za sami start prvenstva i prvu utakmicu protiv ekipe Viteza. I pored teške materijalne situacije u kojoj se klub nalazi, iz Bosne su uvjereni prema svemu pokazanom u pripremnim utakmicama da će Bosna igrati značajnu ulogu i u nastavku prvenstva, a Bosna se za nastavak prvenstva i pored svih problema uspjela pojačati. NK Bosnu su za sada napustili ili zatražili raskid ugovora sljedeći nogometaši: Mirsad Šiljak (Spital,Austrija), Emir Hodžurda (Aluminij Kidričevo, Slovenija), Elmir Puščul (FK Mladost), Nirmel Alijagic (???), Kemal Česa (???), Amar Čabaravdić (Karijeru nastavlja u Turskoj), Jurica Lendić (Hrvatska??), a određeni broj igrača na koje Ivo Ištuk ne računa bit će ustupljen na posudbu u druge klubove kao što je i do sad bila praksa. Od pojačanja koja je bitno pomenuti tu su:

Nedim Hiroš, koji je ponikao u Sarajevu, a u svojoj karijeri nastupao je za češkog prvoligaša Pribram, finskog prvoligaša IFK Mariehaim, drugoligaša iz Švedske Bodens, Velež, Olimpic.

Sead Banda, 22-godišnji veznjak koji je svojevremeno nastupao za juniorsku selekciju Crne Gore, a prošao je omladinsku školu Crvene Zvezde. U seniorskoj konkurenciji Banda je nastupao za OFK Beograd, Sutjesku iz Nikšića te za Bokelj iz kojeg i dolazi u NK Bosna.

Damir Beširević, lijevi bek koji je branio boje premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, FK Slavija.

Nedim Bećirević, veznjak FK Sarajevo koji je i na početku sezone bio na probi ali nije zadovoljio ukuse šefa struke Adnana Fočića.

Benjamin Salkić, NK Čelik Zenica

Ajdin Muslić, NK Čelik Zenica

Adnan Smajic, FK Slavija, proteklu polusezonu je igrao za NK Travnik.

Ono što je jako bitno je da će igrače Hiroša, Bandu i Salkića koji su prilično skupi za ovaj rang takmičenja plaćati njihovi menađeri tako da će to koliko toliko olakšati situaciju klubu jer neće imati obaveze prema njima. Pored svih nabrojanih igrača bitno je spomenuti da Željezničar i NK Čelik produžili posudbe Hasanhodžiću, odnosno Arnautu i Durmiću, te da se sa posudbe vratio brzonogi Agić te Adi Amar Fočić koji nije pronašao inostrani angažman. Dobra politika kluba i stučnog štaba ogledat će se i u tome što su prvom timu priključeni juniori NK Bosna Frljak, Džafić i Bešlić na koje Ištuk najozbiljnije računa a što proteklih godina baš i nije bio slučaj.

Proudly powered by WordPress