Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Delila Novokmet Halilović istupa iz OO SBB Visoko !?

altKako saznaje Visoko.co.ba, članica OO SBB-a Visoko i vijećnica u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Visoko Delila Novokmet-Halilović uputila je pismeni zahtjev za brisanjem iz članstva ove stranke. U vrijeme kada je postalo moderno u Visokom prelaziti iz jedne u drugu stranku i u trenutku kada je Adnan Frljak napustio brod Muniba Alibegovića, dolazi ova informacija. Sada je već sasvim izvjesno do visočki SBB ima ozbiljne kadrovske probleme, smijenili su predsjednika Džemala Kadića, a prilikom imenovanja v.d. predsjednika stranku je napustio i potpredsjednik Mirsad Valjevac kao i još neki članovi od kojih su neki bili i na listi za protekle lokalne izbore.

Delila Novokmet-Halilović se nalazila na 17. mjestu SBB-ove liste na prethodnim izborima i kao takva je uspjela izboriti mandat vijećnika u naredne četiri godine i to kao treća sa 368 ukupno dobijenih glasova.

Interesantno je da Delila i njen muž imaju VSS i kao takvi su nezaposleni, u novom sazivu OV Visoko stranka je delegirala u Komisiju za vjerska pitanja.

Ako se ova nezvanična informacija uskoro potvrdi kao tačna, Delila Novokmet-Halilović će biti najtraženija na političkom tržištu Visokog u situaciji kada je sasvim izvjesno da SDA mora tražiti nove i sigurnije kombinacije za zakonodavnu većinu, sa bivšim kadrom SBB-a bi došli do broja 11 i samo bi ih još dva transfera dijelila od željene većine u zakonodavnoj vlasti i apsolutne moći. Svoje menadžerske sposobnosti oko privoljavanja vijećnika da istupaju iz stranaka i pristupaju njima već su pokazali “Nezavisni kandidati”, tako da bi u slučaju da pridobiju Delilu sa pet ruku u Vijeću postali ubjedljivo druga politička opcija u Visokom bez koje se ništa više ne bi moglo odlučivati, s tim da se ne potvrdi informacija da ih napušta Minela Ahmić.

Nakon šest godina sa VSS bez posla nadamo se da je i Delili sasvim jasno kako je sve prolazno i samo interes vječan i nadamo se da će s tim u vezi znati procijeniti i svoj eventualni transfer i buduću stranačku poslušnost.

Proudly powered by WordPress