Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prvo izdanje video igre “Bosanska piramida Sunca”

altVideo igra “Bosanska piramida Sunca”, je jedan od prvih projekata ove vrste koji ima za cilj promociju  bosanskih piramida, ali i cjelokupnog historijskog i kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.
Nakon što je testna verzija ostvarila izuzetan uspjeh na “Apple Apps Store” i “Android” marketu, ova video igra je uz podršku partnera kompanije “BH Telecom” i energetskog pića “4you” doživjela i svoje prvo izdanje na CD-u, a koje je namijenjeno i prilagođeno upotrebi na kućnim računarima i njihovim operativnim sistemima. “Bosanska piramida Sunca još nije u potpunosti otkopana, a predviđa se da bi za taj posao bilo potrebno oko 20 godina intenzivnog fizičkog rada. S obzirom na to da je to prilično dug period, odlučili smo udružiti snage i početi ih otkopavati na jednostavniji način – u virtualnom svijetu. Prošlost staru više od 20.000 godina nećemo otkopavati mehanizacijom, oruđem i alatima, već putem naših iOS i Android uređaja, te kućnih računara”, saopćila je Fondacija Arheološki park “Bosanska piramida Sunca”.
Video igru “Bosanska piramida Sunca” do sada je imalo priliku vidjeti više od 20.000 korisnika, a još je više onih koji željno iščekuju da započnu otkopavanje na vlastitom računaru, navodi se u saopćenju.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress