Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijera predstave “Tvrdica”

altU izvedbi Omladinske scene Teatra “Total” večeras je u Gradskom kinu premijerno izvedena predstava „Tvrdica”. Profesorica Vera Muzaferija režirala je predstavu te, uz pomoć devet mladih glumaca,  Molierovu Tvrdicu adaptirala i u modernom tempu i smislu prilagodila mladima. Ovacije prepune sale, koje su nakon premijere dobili članovi Teatra “Total”, sugestija su profesorici Muzaferiji da nastavi rad s mladim visočkim glumcima.

–  Oduševljena sam kako visočka publika, prvenstveno omladina, proprati sve te omladinske predstave. Mi u Visokom imamo i Teatar „Confero” koji vrijedno radi i uvijek je sala puna na premijerama, što je za jedno malo mjesto prekrasno. Večeras je tu bila rodbina, osjetili smo to po uzdasima, ali mi smo ushićeni, djeca su uspjela  ono što rade tri mjeseca ostvariti jednom posebnom mladalačkom energijom, estetikom, ljepotom, čistim govorom i ja mislim da su to vrijednosti kojima treba učiti mlade – rekla je profesorica Vera Muzaferija.

Reprizu predstave „Tvrdica” svi zainteresovani mogu pogledati u četvrtak, 11. aprila, također u Gradskom kinu, a cijena ulaznica iznosit će 2 KM.

Još jedna potvrda uspjeha visočkih umjetnika došla je iz Konjica. Na festivalu koji se već 11 godina održava u ovom gradu ove godine učestvovat će Teatar „Total” i Udruženje „Confero”, a bit će održan od 22. do 27. aprila.

Proudly powered by WordPress