Sastojci:
- 250 gr putera sobne temperature
- 125 gr šećera
- 125 gr smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 kašićica vanilije
- 1 ravna kašićica praška za pecivo
- 1/4 kašićice sode bikarbone
- 350 gr brašna
- 300 gr čokoladnih kapljica
- 150 gr oguljenih sitno nasjeckanih badema
Priprema:
Rernu zagrijati na 190°. Pleh obložiti papirom za pečenje. Puter, šećer i vaniliju pjenasto umutiti pa dodati jedno po jedno jaje poslije svakog muteći po 1 minutu.
Dodati mješavinu brašna, soli, praška za pecivo i sode i kratko umijesšti. Na kraju umiješati 3/4 čokoladnih kapljica i bademe.
Kašikom vaditi smjesu na pleh ostavljajući mjesta između svakog minimalno 5 cm.
Posipati ostatkom cčkoladnih kapljica pa lagano pritisnuti kašikom da se smjesa malo raširi. Peći 14 minuta.
Visoko.co.ba/Coolinarika.com