Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rezultati utakmica prvog dana Novogodišnjeg turnira Visoko 2009

Prvi dan natjecanja po grupama Novogodišnjeg turnira Visoko 2009. je završen. Nemali broj posjetilaca u dvorani KSC Mladost imao je šta vidjeti prvog dana natjecanja. Visočkoj publici, a i drugima koji su došli da uživaju u malom nogometu iz komšijskih nam opština, u srijedu su se predstavili svi timovi. Osim onih redovnih učesnika turnira i igrača koji se svake godine bore za titulu najboljeg na turniru pojavila su se i neke nove ekipe. Već prvog dana bilo je dosta uzbudljivih utakmica koje su se riješavale bukvalno u posljednjim sekundama, a svaki dobar potez publika u dvorani je znala nagraditi aplauzom.

 

 

Evo i kompletnih rezultata prvog dana natjecanja:

Samo dvije utakmice su završene neriješenim rezultatom, i to one između Škole Fudbala Moštre i Lasta (3:3), te Kovo Galerija – Klub Premijer (2:2). Nakon tih utakmica su izvođeni penali da bi se znalo koja ekipa ima prednost u slučaju istog broja bodova nakon posljednjeg kola takmičenja po grupama. Tako je ŠF Moštre penalima stekla prednost nad Lastom (3:2), a Klub Premijer nad Kovo Galerijom (3:2). Izvođenje penala ove druge utakmice možete pogledati u video snimku:

{youtube}sr4WXbAyzso{/youtube}

Kako se i očekivalo sve ekipe na turniru su dosta izjednačene, pa se u skoro svim utakmicama pobjednik nije znao do posljednje minute susreta. Ipak, može se reći da se prema imenima igrača koji se nalaze u njihovim ekipama, a i prema prikazanoj igri nameće par favorita za osvajanje turnira. Tu je uvijek dobra ekipa igrača sastavljena od zvijezda malonogometne vještine koja ove godine igra pod imenom Replico (ranije igrali pod imenom Fasto i MNK Orlić), ali i neka nova imena kao što su Vimar koji se pojavio u izuzetno dobrom sastavu prepunim poznatih imena malog i velikog nogometa. Ekipa sa poznatim imenima i jakim sastavom je je i Klub Premijer, te jedna nova – BIOS. Svi oni imaju jedan cilj, a to je osvajanje turnira. Svima nama to znači sate i sate uživanja u dvorani KSC Mladost dok budemo gledali ove i druge ekipe kako se pokušavaju dokazati kao najbolji ove godine. Žrijeb je htio da ekipe Vimar i Replico igraju u istoj grupi, pa ćemo već u drugom krugu natjecanja (četvrtak, 24.12 u 17:30) imati priliku gledati susret ovih ekipa koje će vrlo vjerovatno u ovoj utakmici odlučiti o prvom mjestu, tj. direktnom putniku u četvrtfinale.

Branitelj titule osvajača Novogodišnjeg turnira Rampart u svojoj prvoj utakmici je neočekivano poražen visokim rezultatom 5:0. Porazila ih je mlada ekipa ŠF Moštre koja iz godine u godinu prikazuje sve bolji i ljepši nogomet, pa je tako i danas u više navrata lijepim potezima izmamila aplauze kompletne dvorane KSC Mladost. Bez šansi za osvajanje turnira naravno nisu ni druge ekipe koje su također prikazale dobar nogomet i borbenost, a motiva pred prepunom dvoranom KSC Mladost sigurno im neće nedostajati.

Sve rezultate, statistiku i trenutni poredak na tabelama moći ćete pratiti na našoj stranici, a za vrijeme turnira za vas smo pripremili posebne stranicae gdje ćete se moći informisati o svim detaljima turnira nakon svakog završenog dana takmičenja.Te stranice možete pronaći na linku dolje ili u meniju gore pod imenom Novogodišnji turnir.

Tabele i rezultati

Ali nemojte čekati da vam drugi saopštavaju rezultate, dođite u KSC Mladost da skupa pratimo i uživamo u lijepim potezima istinskih majstora malog nogometa! Evo i rasporeda utakmica koje se igraju u četvrtak:

Proudly powered by WordPress