Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“NK Bosna je žrtva mutnih radnji”

demoni visoko1Nakon ispadanja NK Bosna iz Prve lige Federacije BiH porazom u Kaknju od Rudara od 2:0 u situaciji kada nas je samo pobjeda ostavljala u tom rangu takmičenja, emocije su pomiješane, iz razloga što je nekima prije kraja prvenstva bilo do pjesme, smijeha i političkog slikanja, nekima je bilo svejedno, a neki su se svakako odredili na način da je Opštinska Nogometna fildžan liga važnija i bitnija za Visoko od NK Bosna.  Pet dana nakon što smo opet u Drugoj ligi Centar oglasili su se zvanično i “Demoni”, najvjernija navijačka skupina koja je tokom cijele sezone pokušavala organizovati, animirati i omasoviti organizovane dolaske na utakmice, ali u gradu u kojem sve lagano umire to je bilo nemoguće, a kao rezultat toga i jesu ispadanja iz liga i RK i NK Bosna. Prenosimo i tekst objavljen na zvaničnom FB pageu “Udruzenje Navijaca Demoni Visoko” kao i saopštenje za javnost koje su nam poslali.

Zahvaljujemo se svim igračima stručnom štabu Upravi i aktuelnoj vlasti kao i svima koji su morali brinuti o Bosni na još jednoj blamaži koju su nam priredili. Nakon ispadanja rukometaša nekako smo se svi nadali i čak bili sigurni da se to neće desiti sa nogometom, ali nažalost desilo se. Ovo ispadanje možda i nebi toliko boljelo da nismo izbačeni od Rudara. Sada bilo gdje u gradu svi pričaju o tom ispadanju,a većina ih nije ni dolazila na utakmice Bosne i sada svi nešto pametuju i kritikuju. Mi koji smo bili tu skoro svaku utakmicu imamo pravo da “pljujemo” nekog ili da hvalimo,mi koji smo pokušali da pomognemo klubu našom podrškom, a ne ovi koji su možda otišli u Kakanj i bili prisutni samo na toj utakmici. Sada su oni mnogo važniji od nas. Zato molimo sve prave navijače da i dalje ovaj klub doživljavaju svojim, da i mi sada gradimo nešto, da uradimo nešto pozitivno jer mi smo dio kluba i mi se moramo pitati nešto. Svi kritikuju Avdu Kurdiju, govore izbaci nas dva puta iz lige, što je za svaku osudu svih tih ljudi. Recimo i to da je Ivo Ištuk uredno primao plaću i uzeo oko 3.000KM i ostavio nas na cjedilu, niko to ne spominje sve se prebacuje na Avdu, žalosno da ne može biti žeVisokalosnije.

Bosna je žrtva mutnih radnji. Međutim ako i dalje budemo pričali ko je kriv neće nas biti nigdje, krivi smo svi! Moglo bi se analizirati tri dana gdje smo sve pogriješili. Jednostavno sada moramo krenuti dalje. Trebamo okupiti sve dobronamjerne ljude, uključiti Općinu i kanton i već naredne godine se vratiti u Prvu ligu. Ispadanje iz lige je veliki udarac, jak šamar za sve nas. Ne postoje riječi kojima bih mogli opisati trenutne osjećaje. U životu se dosta toga dogodi, ali ovo ni u snu nismo očekivali da će nas baš komšije izbaciti, zbog toga ssmo mnogo razočarani. Ne možda toliko zbog ispadanja jer sami smo krivi. Šta će biti sa Bosnom? Hoće li napokon dobiti Skupštinu, hoće li biti imenovan Upravni odbor? Hoće li imati direktora, sportskog direktora, marketing menadžera igrače – pitanja su na koja se što prije moraju dobiti odgovori. Zato ovim putem pozivamo sve one koji ovaj klub nose u srcu da budu prisutni na Skupštini koja se mora brzo održati da vidimo ko će nam dalje sjediti u klubu, da im pokažemo da nam nije svejedno i da želimo normalno, pošteno i radno rukovodstvo.

 

Proudly powered by WordPress