Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U polufinalu Galerija Kovo, Replico, Emeri i Klub Premijer

Novogodišnji turnir Visoko 2009. ušao je u samu završnicu. Danas su odigrane sve utakmice osmine finala i četvrtfinala, a u prepunoj dvorani KSC Mladost publika je imala priliku uživati u neizvjesnim utakmicama, kao i mnogobrojnim lijepim potezima majstora malog nogometa. Evo i svih rezultata današnjih susreta:

U utakmici osmine finala između Gračanice Sadikprom i Ramparta u regularnom vremenu rezultat je glasio 1:1 pa se pobjednik odlučivao izvođenjem penala. Ekipa Ramparta je imala više sreće i prošla dalje u četvrtinu finala ukupnim rezultatom 5:4.

Penali su se pucali i u jednom susretu četvrtfinala, i to u susretu Ekosirovina i Emeri. U veoma uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici na kraju susreta na semaforu rezultat je glasio 4:4, a Emeri je prošao u polufinale nakon boljeg izvođenja penala i pobjedio ukupnim rezultatom 7:6.

U polufinalima osim ekipe Emeri gledat čemo još i ekipe Galerije Kovo, Replica i Klub Premijer. Ekipa Galerije Kovo je naprosto pregazila svoje protivnike danas savladavši prvo u osmini finala Školu fudbala Moštre sa 6:2, te onda ekipu BIOS-a u četvrfinalu sa 8:2. Oba ta susreta ekipa Kovo Galerije je počinjala loše ali se nakon primljenih golova vraćala u velikom stilu dižući publiku na noge. 

Replico je očekivano u četvrtfinalu savladao ekipu Ramparta rezultatom 4:2. U više navrata izmamili su aplauze publike lijepim potezima pokazavši zašto su svake godine na Novogodišnjem turniru (a i svakom drugom koji igraju) favoriti za osvajanje titule.

Uzbudljiva utakmica je bila i ona između Klub Premijer i Vimara, iako to krajnji rezultat ne pokazuje. Mnogo fudbalskih znalaca i poznatih imena u svijetu fudbala priuštilo je dobru zabavu publici, a činjenica da je ekipa Vimara već 8 minuta prije kraja izvela golmana Avdukića i igrala sa 5 igrača u polju pokušavši na taj način stignuti zaostatak koji je tada bio 2:0 govori mnogo.

Uzbuđenja nas sigurno očekuju i sutra u utakmicama polufinala i finala. A ni treće mjesto na ovako jakom turniru nije sigurno za odbaciti pa će timovi koji izgube polufinale uložiti svoj maksimum da osvoje to treće mjesto.

Polufinalne utakmice počinju sutra (nedjelja, 27.12) u 16 sati, a sastaju se:

Galerija Kovo – Klub Premijer,

te u 16.45: Replico – Emeri.

Interesantna činjenica je da nam svi polufinalisti dolaze iz dvije grupe i to Grupe B i Grupe D, i da su se već jednom sastajale u grupnoj fazi takmičenja. Ekipe Galerije Kovo i Klub Premijer su igrali svoj  susret u grupi več prvog dana takmičenja i tada je rezultat u regularnom toku utakmice bio 2:2. Prednost nakon penala je dobio Klub Premijer (3:2). Ovo će biti prilika da ove ekipe izravnaju račune i pokažu ko je zaista trenutno bolji i jači.

Replico i Emeri su svoj susret u grupi igrali još juče, a ekipa Emeri je nakon vodstva 2:0 na kraju ipak izgubila 4:2. Ali su u ovome susretu ipak pokazali i dokazali i sebi i publici da se mogu nositi sa uvijek favorizovanom ekipom Replica. Znamo da im morala i htijenja sigurno neće nedostajati.

Gledaoci će sutra imati priliku pogledati i jednu revijalnu utakmicu sa početkom u 17 sati i 30 minuta dok se ekipe koje budu igrale polufinale budu odmarale i pripremale za finale, tj. utakmicu za treće mjesto.

Utakmica za treće mjesto je planirana da počne u 18 sati i 15 minuta, a najvažnija utakmica finale u 19 sati.

Na kraju ćemo vas još samo pozvati da nikako ne propustite sutra doći u KSC Mladost, a razloga za to svim pravim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu sigurno neće nedostajati.

Proudly powered by WordPress