Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na osnovu 1400 anketiranih Izet Smajević najbolji vijećnik, Delila Novokmet-Halilović najlošija

anketaU proteklih skoro mjesec dana imali ste priliku glasati u našoj anketi za najbolje među najboljim, radilo se o aktuelnim vijećnicima, njih 25 koje smo izabrali da nas predstavljaju u zakonodavnoj vlasti na prethodnim izborima u konkurenciji od preko 300 ponuđenih kandidata iz različitih stranaka. Anketno pitanje je glasilo: “Bolji od ostalih vijećnika/ca za prvih osam mjeseci nove vlasti je”, a onda smo “random” metodom ponudili svih 25 imena bez navođenja iz koje stranke dolaze, suština je bila da kao anketirani posjetioci sami prepoznate ko su oni koji se zaista bore za Visoko svojim političkim djelovanjem bez da se kriju iza imena stranke. U anketi je učestvovalo oko 1400 posjetilaca, a najviše glasova je dobio Izet Smajević, nosilac liste OS SBiH na prethodnim izborima za kojeg je glasalo 21,5% anketiranih. Kao što ste svojim glasanjem izabrali najboljeg vijećnika, također ste izabrali i vijećnika, tačnije vijećnicu sa najmanje dobijenog povjerenja, a to je Delila Novokmet – Halilović koja je dobila svega 0,6% glasova. 

Kada bi se na osnovu dobijenih glasova u ovoj anketi birala većina dovoljna za preglasavanje u sadašnjem sazivu OV Visoko, ona bi izgledala ovako:

1.Izet Smajeević 21,5%

2. Dejan Šćepanović 13,4%

3. Nevzeta Begić 7,3%

4. Vahid Ramić 6,8%

5. Minela Ahmić 4,9%

6. Nermin Sudžuka 4,7%

7. Mirza Omanović 4,5%

8. Halim Dervišević 4,4%

9. Faruk Ihtijarević 4%

10. Aida Zerdo 3,8%

11. Mirza Ganić 2,9%

12. Sulejmen Zukan 2,8%

13. Mirela Mateša 2,3%

U ovom slučaju SDA bi opet imala najviše svojih kadrova, njih šest, SBB bi bio druga po jačini stranka, dok bi SBiH, SDP, A-SDA, BPS i Nezavisni klub vijećnika imali po jednog predstavnika.

Pored najboljih 13, anketom smo dobili i najlošijih pet vijećnika u prvih osam mjeseci funkcionisanja OV Visoko:

1. Delila Novokmet-Halilović 0,6%

2. Zijada Smailagić 0,7%

3. Nusret Suša 1%

4. Salih Purišević, Dalibor Tomičić i Džemil Halilović sa 1,2%.

Interesantno da je Džemil Halilović kao ukupni pobjednik po broju glasova sa prošlih izbora, osam mjeseci nakon izbora u našoj anketi našao se među pet najnepopularnijih. Među pet, tačnije šest najlošije ocjenjenih vijećnika nalaze se četiri iz reda SDA te po jedan iz SDP-a i SBiH.

Naša naredna anketa ima sljedeće pitanje:  

{module 207}

 
Prije nego se odlučite na koji odgovor da kliknete, možda ne bi bilo loše da pogledate video koji objavljujemo uz ovaj tekst, a koji je “the best off” obećanog pred izbore, a na osnovu kojeg možete jasnije vidjeti i povući paralelu između obećanog i realizovanog u ovih devet mjeseci. U zgradi Općine kao jednom velikom preduzeću kojem isplaćujemo redovne plate kao porezni obveznici sjedi/radi preko 100 uposlenika, ne čelu tog preduzeća je načelnik-ica/menager-ica koju smo izabrali na tu funkciju između osam ponuđenih kandidata. Stoga, pogledajmo šta nam je obećano i gdje smo u međuvremenu.
 
{youtube}z3dk_0yrXQI{/youtube}
 

 

 

Proudly powered by WordPress