Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Samo nemoj po glavi druže plavi”: Policajac pendrekom udario kapitena RK Borac

Goran Malić, kapiten RK Borac, udaren je pendrekom poslije premijerligaške utakmice u Doboju protiv Sloge (21:21) u utorak naveče. Nakon završetka utakmice stvorila se velika gužva na parketu, došlo je, pričaju očevici, do naguravanja rukometaša obje ekipe, a najdeblji kraj je izvukao Malić.

“Imam ljekarske nalaze, a dao sam i izjavu u Stanici policije u Doboju. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da me policajac mučki udario sa leđa i poslije toga pobjegao. Samo sam htio da spriječim teži incident poslije susreta. Ne znam šta je dovelo do takve reakcije obezbjeđenja. Zaslužili smo pobjedu u ovoj utakmici, ali nekoliko sudijskih odluka u finišu nas je spriječilo da osvojimo izuzetno važna tri boda”, rekao je Malić.

Abas Arslanagić, šef stručnog štaba RK Borac, poslije dešavanja u Doboju imao je zamjerki na delegiranje sudijskog para od strane Rukometnog saveza BiH.

“Sramno je da Takmičarska komisija RS BiH za ovakvu utakmicu odredi sudije sa ‘B’ liste, a uz to sudio je Jasmin Husić iz Živinica, koji je u subotu na meču protiv Konjuha vodio zapisnik naše utakmice. Cijela Uprava Konjuha bila je na tribinama i drago nam je što su sve priče da će nas Sloga pustiti neriješenim rezultatom pale u vodu. Drago mi je da nas takav klub nije pustio. Iz svega ovoga ćemo izvući pouke, a u ‘Ligi za opstanak’ daćemo mogućnost našim mladim igračima da se u potpunosti afirmišu”, kaže Arslanagić.

Trener Borca je istakao da ima saznanja da je Konjuh sa 10.000 KM premirao igrače Sloge da pobijede Borac. Jugoslav Jovičić, predsjednik banjalučkog kluba, pokušao je da spusti tenzije.

“Jedno lice iz obezbjeđenja udarilo je našeg kapitena, a kod doktora su ustanovljene povrede. Ne želimo da pravimo spektakularne priče, ali hoćemo da slučaj bude riješen i počinioci kažnjeni. Žao mi je što niko iz Doboja nije nazvao da pita za zdravlje našeg igrača, ali to očekujemo od naših sportskih prijatelja iz Doboja.”

Prema nezvaničnoj priči koju juče niko nije potvrdio, sve je počelo poslije utakmice kada je Vladimir Branković krenuo prema klupi domaćina, a u tome ga spriječio Saša Madžarević. Tu je, navodno, došlo do fizičkog kontakta, poslije čega se stvorila velika gužva, a umiješala se i policija.

(nezavisne.com)

Proudly powered by WordPress