Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otkazan nastup reprezentacije u Skoplju

     Muškarukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otkazala je učešće naprijateljskom međunarodnom turniru u Skoplju koji se održava od 3. do7. juna.

Prema riječima direktora reprezentacije MirzeMuzurovića, nastup na turniru je  otkazan zbog nemogućnosti da našaselekcija igra u najjačem sastavu.


S obzirom na to da u tomperiodu nisu slobodni dani koje je EHF rezervirao za okupljanjareprezentacija, većina naših igrača ne bi dobila odobrenje iz svojihstranih klubova. Nakon konsultacija sa selektorom Halidom Demirovićem iigračima odlučili smo da otkažemo nastup u Skoplju“, kazao jeMuzurović.

Pored domaćina Makedonije na ovom turniru je najavljeno učešće selekcija Rumunije i Rusije.

Generalnisekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić je istakao da će senajbolji rukometaši BiH u ovoj godine, okupiti najmanje dva puta usklopu priprema za nastup u januarskim kvalifikacijama za Svjetskoprvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj.

Prihvatili smo pozivRukometne federacije Tunisa da u oktobru učestvujemo na turniru u tojzemlji, na kojem će uz domaću selekciju još učestvovati Danska i jednaod jačih evropskih ekipa“, kazao je Karačić.

Pored toga uRSBiH otvoreni su pozivi za učešće na “Yellow cupu” u švicarskomWinterthuru (decembar), na kojem je reprezentacija BiH prošle godineosvojila prvo mjesto, te zajedničkim pripremama s reprezentacijomHrvatske u Poreču.

Proudly powered by WordPress