Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BOSNA – SLOGA: DERBI U NEDJELJU

U taboru visočkih “zelenih” vlada pozitivna rezultatska groznica.
Nakon što su pred start sezone trener i igrači od Upravnog odbora kluba u zadatak dobili plasman u Ligu 6 za prvaka, a potom se to revidiralo kao izlazak na evropsku scenu, sada se Visočani bore za drugu poziciju.

Dakle, sve norme i ciljevi su prebačeni. Igre i rezultati su sve bolji kako se šampionat bliži kraju. Ujedino je u ovom gradu sarajevska Bosna posrnula dva puta, a u Sarajevu se “provukla” u Kupu BiH. Bosna je ekipa sa najboljim skorom u Ligi 6 za prvaka. Međutim slatke brige posljednjih dana brinu ljubitelje rukometa u gradu gdje je to sport broj 1. U kojem evropskom kupu igrati i koga imati za protivnika dogodine u Kupu BiH.

Eto u kakvu situaciju dođosmo. Preblizu je i drugo mjesto. Njime bi izborili nastup u EHF kupu. Nisam siguran da imamo ekipu za duele sa drugim ekipama evropski najjačih liga. A kod njih je prvi ili drugi u ligi praktično isto. Osim toga sistem našeg kup takmičenja koji je nametnuo RS BiH je tako destimulirajući da će ovogodišnja drugoplasirana ekipa dogodine igrati protiv Borca u četvrtfinalu Kupa BiH, a trećeplasirana najvjerovatnije protiv Zrinjskog. Znači, mogućnost kalkulisanja je “odobrena” od Saveza. Pa iako sve to znamo, mi u nedjelju idemo na pobjedu. Bez kalkulisanja. U budućnosti računamo na dozu sreće, jer ona prati hrabre – poručuje Zdenko Antović, trener koji vrteći glavom konstatuje:
Ma gdje ćemo biti treći? To bi mi bio najlošiji plasman u trenerskoj karijeri na klupi visočke Bosne.

Odlična izdanja su “zeleni” prikazali u nekoliko posljednjih utakmica, tako da će svi oni koji u nedjelju budu u dvorani “Mladost” sigurno vidjeti dobar rukomet. Utakmica počinje u 17.15 sati.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress