Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izviđač – Bosna (Izvještaj)

Izviđač –  Bosna  35:35 (14:18)

Gradska športska dvorana. Gledalaca 150.
Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (oba Novi Travnik).
Delegat: Fuad Lipa (Sarajevo9.
Sedmerci: Izviđač 4 (4), Bosna 3 (1).
Isključenja: Izviđač 4, Bosna 8 minuta.

IZVIÐAČ: Šabanović 20 odbrana, Jurković 1, Ilić 6, Æorić, Penava, Bošnjak, Matić 3, Lučić 2, Jurić 3 (2), Prskalo, Nuić 6, Jakić 3, Vegar, Jaškić 11 (2).
Trener: Dario Mikulić.
BOSNA: Memija 16 odbrana, E. Halilbegović, Maslo 7, Zečević 2, Vražalić 1, Huseljić 8, Sirčo 8 (1), Mušinbegović 4, Šahinović 1, Mimić 1, Selimović 3, Tatar.
Trener: Zdenko Antović.

Na kraju sezone remi dvije ekipe koje su izborile nastupe u evropskim kupovima. Prema prikazanom su Evropu i zaslužili, bez obzira što u petak Ljubušaci u svojim redovima nisu imali Dominikovića, a Visočani golmana Hadžića, te Čakića, Faruka Hililbegovića i Hurema, a Šahinović je nastupio samo 5-6 minuta. Cijeli tok utakmice su kontrolisali gosti. Već u 12. minuti je bilo 4:8, što domaćeg trenera tjera na traženje time out-a. No, ni nakon njega Izviđač nije imao neke koristi, jer je u 19. minuti bilo 5:12.
Tek tada se „skauti“ bude i serijom 6:0 se vraćaju u utakmicu. Ali do odmora se Bosna još jednom rezultatski odlijepila. U nastavku slična slika, sve do posljednjih par minuta. U 58. minuti dolazi do izjednačenja (33:33), a posljednji na utakmici je cepelin Matića za Jaškića 14 sekundi do kraja. Selimović nije pogodio na drugoj strani za pobjedu „zelenih“.
U izuzetno lijepoj i tečnoj igri najviše su pokazali Šabanović, Jaškić i Nuić kod domaćina, te Memija, Maslo i Huseljić kod gostiju.
Suci su dobro obavili svoj zadatak.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress