Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna – Borac 30:29 (14:12)(Izvještaj)


POGLEDAJ FOTOGALERIJU
(Fotograf: Miladin Mihajlovic)

Bosna  Borac  30:29 (14:12)

KSC „Mladost“. Gledalaca 1300.
Sudije: Senad Kamberović (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica).
Delegat: Mladen Raič (Mostar).
Sedmerci: Bosna 6 (4), Borac 3 (3).
Isključenja: Bosna 4, Borac 12 minuta.
Crveni karton: Milovan Pavlović (Borac) u 60. minuti – prigovor sucima.
BOSNA: Hadžić 7 odbrana, Mimić, Zečević, Huseljić, Ahić, Čakić 5, Halilbegović 7, Sirčo 5, Mušinbegović 2, Šahinović 3, Begagić, Selimović, Mustafić 8 (4). Memija 1 odbrana. Trener: Zdenko Antović.
BORAC: Džudurović, Škorić, Malić 1, D. Unčanin 10, Rakocija, Srdić 1, Raca, Pavlović 2, Bjelić, Mikić 2, B. Unčanin 6 (1), Branković 3, Golić 4 (2), Mulabdić 12 odbrana. Trener: Abas Arslanagić.

Derbi je pripao Bosni. Ekipi koja je prvo imala sve i koja je zatim pala, jer je naspram sebe imala prejakog protivnika. Ali i ekipi koja je pokazala da ima karakter i da se može izući iz ponora. Sve je krenulo tako dobro po Visočane. Odbrana čvrsta, granitna. 3:0, 4:1, 5:2 i tako sve do 10:7. Borac je svjestan svoje kvalitete i situacije da Bosnin trener na raspolaganju ima samo prvu sedmorku, krajem prvog poluvremena stigao izjednačiti rezultat na 10:10, da bi domaćin na odmor otišao sa kakvom-takvom prednošću. U nastavku ponovo bolje otvaranje „zelenih“, koji su poveli sa 16:12. No, Banjalučani su u Visoko došli po bodove, pa ih nije smela ni teža povreda (lom ruke) Nebojše Golića da dođu do potpunog preokreta. U 44. minuti, gosti prvi puta vode (21:22). Kasnije odlaze i na plus dva. Tu prednost imaju i u posljednjih pet minuta meča i to sa loptom u posjedu i čovjekom više na parketu. Svi su mislili da su puleni Zdenka Antovića fiziči istrošeni i da je domaći poraz za njih neminovan. No, Sirčo i Hadžić u odbrani i Mustafić, Šahinović i posebno Halilbegović u napadu to ne priznaju. Igraju srcem, do kraja. Meša pogađa sa penala u 60. minuti za vodstvo. Banjalučani izjednačuju, a Halilbegović tri sekunda do kraja pogađa za neopisivo slavlje.
Kako smo ranije i najavljivali, Banjalučani su odlična ekipa. Možda trenutno i najbolja u Ligi. Profesor Arslanagić je Dejanom Unčaninom, Mulabdićem i Golićem dobio osnove za „strašnu“ ekipu. Igraju odlično i imaju širinu. U Visokom su izgubili zbog srčanosti protivnika i to samo zbog toga što je takvom protivniku pomogla publika, osmi igrač.
I da se razumijemo, ovo je bio meč za rukometne sladokusce. Nisu ga pokvarili suci iako su imali težak zadatak zbog važnosti utakmice, brzog tempa i konstantnog pristiska sa obje klupe. Bh. rukometna liga se samo može dičiti ovakvim duelom,a aplauze su zaslužili svi. I nagrađeni su. Kako domaća ekipa, tako i gustujuća u nekoliko navrata, a pogotovo Nebojša Golić prlikom izlaska sa parketa zbog preteške povrede, zarađene, naoko, potpuno bezazleno.

RTV Visoko


Odlična rukometna predstava u derbiju kola Premijer lige u kojoj je Bosna u dramatičnom finišu imala više spretnosti da zabilježi pobjedu. Počelo je odlično za domaćina sa 3:0 u uvodu i još boljih 9:5 u 17.minuti, međutim odlična ekipa Borca se vraća i dolazi u 24.minuti na 10:10. Do poluvremena Bosna ipak uspjeva ostvariti prednost. Na početku drugog dijela Bosna opet „bježi“ na 18:15, a onda Borac pokazuje zašto je lider na tabeli i potpuno preokreće rezultat, pa u 53.minuti ima 24:26. Bosna ipak dostiže i ulazi se u triler završnicu u kojoj Halilbegović golom dvije sekunde prije kraja domaćinu donosi vrijednu pobjedu, a Borcu ostaje utjeha da je Bosnu imao „u konopcima“ i da je odigrao dostojno velikog derbija.

Dario Božić / visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress