Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nermin Bukva: Bosna nikad nije bila u težoj situaciji


Najtrofejniji trener visočke Bosne, ponovo je na kormilu ove ekipe. Dolaskom nove Uprave, Bukva se vratio u klub i već je izvršio prvu prozivku igrača, upoznao se sa stanjem u klubu i iznio svoj program priprema za narednu polusezonu. Nermin Bukva je jedan od trenera koji su radili u Bosni i ranije i kojem je Bosna ostala dužna određena materijalna sredstva, ali kako nam je potvrdio novi predsjednik kluba Fuad Softić ta barijera je riješena na obostrano zadovoljstvo. O svojim prvim utiscima nakon povratka u Bosnu Bukva nam je rekao:

-„ Izuzetno sam zadovoljan i sretan što ću opet raditi u Visokom. Jeste da je Bosna u izuzetno složenoj situaciji za koju mislim da nikada nije bila gora i da stanje na tabeli pokazuje da je Bosna već u nižem rangu takmičenja. Međutim nova organizacija kluba, novi UO i ovi igrači koji su se odazvali prvoj prozivci morali bi biti garancija punog boljeg proljeća. Nadam se da ćemo vrlo brzo prebroditi ove akutne probleme, jer u klubu nema niti adekvatne opreme za treniranje, ali mi je obećano da će u narednih nekoliko dana sve to biti riješeno. U klub se najvjerovatnije vraćaju Memić, Džafić i Ruvić koji su bili i na prvom okupljanju i nadati se da će se brzo uklopiti bez obzira što dugo nisu trenirali. U prošloj polusezoni za prvu ekipu je nastupilo čak 28 igrača sa većom ili manjom minutažom, u narednih sedam dana ćemo vidjeti ko od tih igrača treba klubu, a ko će na trensfer listu. Nadam se i da ćemo imati sredstva da dovedemo ciljano možda dva igrača, nakon čega ćemo se potruditi da do početka prvenstva odigramo što više pripremnih utakmica kako bi ušli u takmičarsku formu“ – istakao je novi šef stručnog štaba Nermin Bukva.

Ekipa Bosne će nakon dugo vremena ponovo otići i na pripreme, a vjerovatni termin je 10.februar. Jedini problem je odrediti lokaciju dok finansijska sredstva za razliku od prošlih godina nisu problem.

Proudly powered by WordPress