Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Masovna tuča između navijača Bosne i Čelika


Prijateljska utakmica koja je samo u svom imenu “prijateljska” između domaće Bosne i gostujućeg Čelika prekinuta je kod rezultata 2:2 zbog divljanja navijača. Kako nezvanično saznajemo skupina od stotinu navijača iz Zenice navodno je bila kamenovana od strane domaćih navijača, nakon čega su gostujući navijači odlučili sami bez pomoći policije riješiti slučaj “dobrodošlice”. Bosna je povela 1:0, nakon čega je Čelik izjednačio iz jedanaesterca, što je nagovještavalo dobro utakmice jer se sve dešavalo u prvih deset minuta. Utakmica je zatim prekinuta jer su na terenu umjesto igrača Bosne i Čelika bili “Robijaši”, navijači Čelika.

Sramota zbog ovog događaja je tim veća iz razloga što se zna da Čelik dosta uspješno trenutno vodi Visočanin Ivo Ištuk, sramota je još veća ako se zna da Čelik ima namjeru Bosni posuditi četiri igrača za narednu polusezonu u kojoj se Bosna bori za opstanak.

Neprijateljstvo između “Demona” i “Robijaša” datira još iz 1991 godine kada je prvi ozbiljniji sukob bio u Visokom, nakon toga 1994. godine na prvom državnom prvenstvu u Zenici kamenovani su autobusi sa visočkim navijačima, da bi se evo sukobi nastavili i na pripremnim utakmicama.

Proudly powered by WordPress