Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Javna rasprava u Velikoj sali Opštine

Na 14. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održanoj 23.01.2008.godine razmatran je Nacrt Plana upravljanja otpadom na području ZE-DO kantona. Nacrt Plana upravljanja otpadom na području ZE-DO kantona upućen je u javnu raspravu u općine ZE-DO kantona.
Tekst Nacrta Plana upravljanja otpadom na području ZE-DO kantona objavljen je na Web stranici kantona www.zdk.ba.
Javna rasprava o Nacrtu Plana upravljanja otpadom za općine Visoko, Breza i Vareš održati će se u velikoj Sali Općine Visoko u petak, 04.04.2008.godine sa početkom u 10,00 sati. Organizatori javne rasprave su Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZE-DO kantona i Općinski načelnik, odnosno nadležna služba.
Za petak, 04.04.2008.godine predviđeno je da se održi i javna rasprava o Nacrtu Zakona o komunalnim djelatnostima ZE-DO kantona.
Naime, na 14. sjednici Skupštine ZE-DO kantona prihvaćen je Nacrt Zakona o komunalnim djelatnostima i upućen u javnu raspravu u općine ZE-DO kantona.
Služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline kao nosilac aktivnosti vezanih za javnu raspravu po ovom Nacrtu dostavila je sredinom mjeseca marta tekst Nacrta Zakona o komunalnim djelatnostima svim MZ, javnim preduzećima, Forumu građana, općinskim vijećnicima na razmatranje sa pozivom da svoje prijedloge, primjedbe i sugestije po predmetnom Nacrtu dostave u općinsku Službu.
Tekst Nacrta Zakona o komunalnim djelatnostima svi zainteresovani mogu preuzeti u kancelariji br. 33, općina Visoko.
Obzirom na značaj navedenih zakonskih akata ovom prilikom pozivamo građane općine Visoko, udruženja građana, općinske vijećnike i izvršna tijela Općine, mjesne zajednice, naučne i stručne organizacije i sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu po predmetnim Nacrtima.
 
(serda.ba)
Proudly powered by WordPress