Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dani otvorenih vrata u OŠ “Kulin ban” u Visokom

Nova školska godina počinje u septembru mjesecu, ali u aprilu i maju vrše se pripreme za polazak đaka u nove razrede. Najviše promjena i uzbuđenja  i ove školske godine doživjet će đaci – prvaci, ali i njihovi roditelji.

Kako bi što bezbolnije i razdraganije upoznali svoju školu te se pripremili za nove obaveze, uprava OŠ „Kulin ban“ iz Visokog ove sedmice organizuje dane otvorenih vrata.

U ovoj će se sedmici održati ukupno pet promotivno – edukativnih radionica u terminima od 11.00 do 13.00 sati.  

U „Temi jutra“ Radija Q razgovarali smo sa nastavnicom bosanskog jezika Æamom Vranac koji je uputila poziv roditeljima budućih prvačića da se odazovu pozivu  i učestvuju u ovim radionicama.

 

„Tokom ovih radionica budući đaci prvaci upoznat će se sa osobljem ove obrazovne ustanove, obići će radne i ostale prostorije u školi, te će sa učiteljicama upoznati slova i rad sa papirom. Cilj nam je da se djeca oslobode straha od škole, da vide da škola nije bauk, te da će u njoj učiti  kroz igru i raznovrsne aktivnosti .“ – izjavila je za Radio Q Æama Vranac.

 

Radionicama u OŠ „Kulin ban zajedno sa djecom mogu prisustvovati i roditelji što će biti dobra priprema i roditeljima za buduće dane u kojima će biti dosta uzbuđenja i novih izazova.

 

 

Proudly powered by WordPress