Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ponovo vijest iz sjedišta kantona

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je na svojoj 17. sjednici održanoj u velikoj sali Opštine Zenica, po skraćenom postupku usvojila prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Kantonalnoj upravi civilne zaštite. Također, usvojila je Jedinstvena pravila za izradu pravnih propisa u Zeničko-dobojskom kantonu, Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva ZDK-a u 2007. godini, Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Zenici za 2007. godinu, Izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva u Zenici za 2007. godinu, Izvještaj o radu Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć za 2007. godinu i Izvještaj o radu Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2007. godinu.

Većinom glasova za, poslanici Skupštine ZDK-a usvojili su Odluku o imenovanju predsjednika i četiri člana Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona. Za predsnednika NO KAP-a ZDK izabran je Asim Alagić, dok su članovo NO: Hazim Zvekić, Vlado Marković, Himzo Arslani i Amir Alibajraktarević.

Jednoglasno je usvojena Odluka o potvrđivanju imenovanja Zlate Marjanović za Kantonalnog pravobranioca Zeničko-dobojskog kantona na vremenski period od 4 godine.

(Fena)

Proudly powered by WordPress