Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za šest preduzeća iz ZDK-a subvencije od 99.600 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je Odluku o isplati 99.600 KM poticajnih sredstava za šest malih i srednjih preduzeća s područja ovog kantona. Radi se o sredstvima namijenjenim za subvencioniranje uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima, subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata i subvencioniranju investicije kod obrta iz područja prerađivačke djelatnosti. 

Preduzeću «Melik – group» d.o.o. Visoko na ime uvođenja certifikata ISO 9001:2000 i HACCP Codex Alimentarius odobreno je 20.000 KM. 

Po 10.000 KM na ime subvencioniranja uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima ISO 9001:2000 privrednim subjektima «Conita» d.o.o. i «Trien» d.o.o., oba iz Tešnja. 

Za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnog objekta farme koka-nosilja, preduzeću «Maglajka» d.o.o. iz Maglaja odobreno je 16.000 KM, dok je po istom osnovu preduzeću «Vibratech» d.o.o. Visoko, za izgradnju objekta površine 960 metara kvadratnih odobreno 28.000 KM. 

Iznos od 7.700, odnosno 7.900 KM odobren  je za subvencioniranje investicije kod obrta iz područja prerađivačke djelatnosti preduzećima «Nova pekara» Kakanj i «Zanatsko-limarska radnja» iz Doboj-Juga. 

(Fena)

Proudly powered by WordPress