Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Služba za onkologiju u Zenici, dobar ili loš potez za Visoko i liječenje Visočana u Sarajevu?

O radu novoosnovane Službe za onkologiju Kantonalne bolnice Zenica, danas će u Visokom razgovarati ljekari iz domova zdravlja Kakanj, Olovo, Vareš, Breza i Visoko.Cilj ovog sastanka je organizacija i koordinacija rada Službe za onkologiju zeničke bolnice kako bi se na vrijeme  i ljekari i pacijenti upoznali s načinom rada ove službe.


 

Otvaranjem i početkom rada ove Službe, označen je završetak projekta koji su posljednjih godina zajednički realizirale Vlada Republike Italije, (putem regije Piemonte) i Vlada ZDK.

 

Služba za onkologiju Kantonalne bolnice Zenica zvanično je otvorena 15.maja ove godine i finansirala ga je Vlada ZDK sa milion KM, općina Zenica sa 200 000 KM, talijanski partner sa 800 000 KM, zenička bolnica s također  800 000 KM, a cijeli projekat je pomognut i kroz  saradnju sa italijanskom regijom Pijemonte. 

 

U javnosti, otvaranje onkološke službe u Kantonalnoj bolnici Zenica komentariše se na dva načina. Činjenica je da će rad ove službe u zeničkoj bolnici ostaviti  značajna finansijska sredstva kako u đepovima pacijenata tako i u zdravstvenom fondu, ali se postavlja pitanje kvaliteta ljekarskog osoblja, te neminovno pitanje pacijenata s područja općina Vareš, Breza, Olovo i Visoko kojima je odlazak u Zenicu dalji put na liječenje. 

 

Sastanak ljekara iz domova zdravlja Vareš, Breza, Olovo, Kakanj i Visoko bit će održan danas u 13.00 sati u zgradi JU Dom zdravlja sa poliklinikom u Visokom.

Proudly powered by WordPress