Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Skupština ZDK povećala paušale dvojici dopredsjedavajućih, Suad Agić bio protiv

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je po skraćenom postupku usvojila prijedlog Zakona o dopunama Zakona o plaći i primanjima predsjedavajućeg i poslanika, u dijelu koji se odnosi na poboljšanje statusa, dvojice dopredsjedavajućih Skupštine ZDK-a. 

Zamjenicima predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a, Ivi Tadiću i Bojanu Bošnjaku, danas usvojenim Zakonom, paušali su povećani za 30  posto, a osim toga, povećan im je i mjesečni iznos za korištenje službenog mobitela koji sada iznosi 100 KM, što na godišnjem nivou znači povećanje od 8.400 KM.

Iako je predsjednik nadležne skupštinske komisije Suad Agić konstatovao da ovakve odluke nemaju pravno uporište, a protiv su bili i poslanici iz reda «BPS Sefer Halilović», poslanici su izmjene usvojili s 23 glasa za, šest protiv i tri suzdržana.

«Ovim se izmjenama poboljšava status dvojice dopredsjednika i funkcija zamjenika predsjedavajućeg podiže na viši nivo, te usklađuje s već usvojenim rješenjima u drugim kantonima», izjavio je Sejad Zaimović, predsjedavjući Skupštine ZDK-a. 

Skupština ZDK-a usvojila je i Nacrt Zakona o organizaciji organa uprave u ZDK-u, Nacrt Zakona o pravobranilaštvu i Izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području kantona u 2007. godini. 

(Fena)

Proudly powered by WordPress