Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ljetovanje u Neumu

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona i ove godine organizuje šestodnevno ljetovanje djece šehida i poginulih branilaca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih branilaca u težoj materijalnoj situaciji. Nekoliko godina unazad destinacija ljetovanja je bilo Boračko jezero, a ove godine odlukom koordinacije organizacija:  RVI, JOB-a i Udruženja porodica šehida Zeničko-dobojskog kantona, ljetovanje će biti organizovano u Neumu, u drugoj polovini mjeseca juna.
Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja Vlada Zeničko-dobojskog kantona je početkom aprila odobrila sredstva za ove svrhe u iznosu od 55.000 KM, na osnovu čega je Ministarstvo za boračka pitanja sprovelo proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za organizovano ljetovanje djece. Odabrana je firma “EKI” d.o.o. Zavidovići sa kojom je ministar za boračka pitanja Sejad Nalić 09.06. ove godine potpisao Ugovor o pružanju turističko-ugostiteljskih usluga.  Na ljetovanje u periodu od 15. do 27.juna ide 148 djece i 10 pratilaca i učitelja plivanja u dvije smjene, u hotel “Zenit” u Neumu.   
Prva grupa u kojoj će biti 98 djece i pratilaca kreće 15.06., a druga 21. juna kada će i delegacija ministarstva obići djecu  i provjeriti uslove boravka.

Raspored polaska djece je sljedeći:

15. 06. 2008.
TEŠANJ         – 6,00 sati       (14 osoba)
MATUZIÆI      – 6,20 sati       ( 2 osobe)
MAGLAJ         – 6,45 sati       ( 7 osoba)
ZAVIDOVIÆI   – 7,15 sati       (20 osoba)
BEGOV HAN  – 7,50 sati       ( 2 osobe)
ZENICA           – 8,10 sati       ( 32 osobe)
KAKANJ         –  8,45 sati       (  4 osobe)
VISOKO         –  8,50 sati (djeca iz Vareša i Breze kreću iz Visokog) ( 15 osoba)
OLOVO          –  9,10 sati        ( 2 osobe)

Polasci iz svih gradova su sa autobuske stanice, osim u Olovu gdje se kreće sa parkinga ispred kafane „Rojal“.

Press služba ZDK

Proudly powered by WordPress