Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zdenko Antović: Lažni parkinzi Hypo Alpe Adria bank u Visokom

Ako ste imali potrebu i nesreću (bez obzira na pravo) da parkirate automobil ispred Hypo-Alpe Adria  bank u ulici dr. Džananovića u Visokom, obezbjeđenje banke će nazvati dežurnog saobraćajca i ubrzo će vam se na vjetrobranu automobila naći prekršajni nalog – kazna od 40,00 KM za parkiranje na navodno “rezervisanom mjestu samo za klijente” !!!
(Istina, postoji jedva primjetna, blijeda horizontalna signalizacija – žuta linija, ali nema saobraćajnog znaka o rezervisanosti prostora).
Ako imate sreću, pa ste upućeni da je to prevara uposlenih u Hypo banci i neinformiranost Policijske uprave, ostaće vam samo mogućnost da tu prevaru dokažete na sudu uz svu blamažu.
Naime, Rješenjem Općine Visoko br. 03/3-23-4-336/04;  još 01.12.2007.,  Banci je isteklo pravo na privremeno zauzimanje zemljišta (ulice) za 3 parkinga. Rješenje, također, od tog datuma nalaže brisanje žutih  linija koje već mjesecima označavaju “ukradenu javnu površinu” !!!
Danas, bilo ko da otvori poslovni objekat smatra da je ulica ispred tog objekta njegova, a građaninu ostaje samo mogućnost da greške mnogih dokazuje na sudu.

Prilog: pomenuto Rješenje.

Antović Zdenko


 

  

Proudly powered by WordPress