Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vježba pripadnika Civilne zaštite ZDK

Na području mjesne zajednice Drivuša u Zenici danas je Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK realizirala aktivnosti u okviru programa obuke jedinica oružanih snaga BiH u uslovima zajedničkog sudjelovanja sa strukturama civilne zaštite u akcijama zaštite spašavanja na području ZDK.

”Cilj obuke je da strukture civilne zaštite i njene jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom iz Zavidovića osposobe pripadnike oružanih snaga da mogu sudjelovati u akcijama spašavanja u uslovima kada je potrebna pomoć civilnim strukturama stanovništva”, kaže Sead Džanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK. Prema njegovim riječima program obuke će se realizovati na potezu rijeke Bosne od Zenice do Zavidovića i predstavlja provjeru u eventualnim situacijama spasavanja.

Obuka obuhvata vježbe i pripreme sredstava za plovidbu, provjere njihove ispravnosti, spuštanje na vodi i nailaženje na prepreke u vodi, kao i spašavanje utopljenika i slično. Program obuke je planiran i sprovoidi se u okviru zaštite od požara i zaštite na vodi, a podrazumijeva zajedničku vježbu svih pripadnika CZ ZDK, koja će se realizovati tokom oktobra.(Zeda)


 

 

Proudly powered by WordPress