Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OU Bedem ove godine obilježava petu godišnjicu uspješnog rada – U subotu “Street basket” u Donjem Moštru

Omladinsko udruženje „Bedem“ u subotu 28.juna organizuje  turnir u „Street basketu“u Donjem Moštru na stadionu Bare u 19.00 sati. Zainteresovani se mogu prijaviti danas i sutra u prostorije udruženja „Bedem“ u Donjem Moštru na adresi Šareni Hanovi 14.

 Prema riječima Alme Frljak članice ovog udruženja, kotizacija po ekipi iznosi 15 KM, a  za najbolje na turniru obezbijeđene su i nagrade. „Ekipa koja osvoji prvo mjesto bit će nagrađena s 300 KM, drugi će dobiti  200,a  treći 100 KM. Zanimljivo je da će  biti održan i turnir u košarkaškom zakucavanju sa simboličnim novčanim nagradama“ – izjavila je za Radio Q Alma Frljak.

 

Cilj je okupiti mlade s područja Visokog i okoline  kako bi se razvio njihov takmičarski i sportski duh  što je samo jedan od segmenata borbe koji provodi „Bedem“ protiv loših poroka današnjice.

 

Do početka mjeseca juna članovi ovog izuzetno aktivnog omladinskog udruženja realizovali su ukupno deset projekata. Završen je i dokumentarni film o radu ovog udruženja o kojem su ocjenu dali istaknuti i poznati članovi bh društva.

„Između ostalog o nama govore akademik Muhamed Filipović, hafiz Sulejman Bugari, braća Džemaludin i Nedžad Latić, Senad Hadžifejzović i mnogi drugi“.

 

Film će preijerno biti prikazan na obilježavanju pet godina rada ovog udruženja. I ove će godine učestvovati na manifestaciji „ Visočko ljeto“ kao i na tradicionalnom skupu Bošnjačke omladine u Goraždu. Mladi iz ovog udruženja nastavljaju sa različitim akcijama pomoći povratnicima u Srebrenicu koje će biti nastavljene u augustu ove godine, te okupljanje na tradicionalnom iftaru u Medresi „Osman ef.Redžović“ u Čajengradu.

 

Proudly powered by WordPress