Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan komemorativni skup u povodu tragične smrti Kenana Jusufbašića

Komemorativni skup u povodu tragične smrti Kenana Jusufbašića, održan je danas u sali zgrade Općine Visoko.

Jusufbašić je deset godina bio predsjednik Skupštine, donosno načelnik općine Visoko u periodu 1990 – 2000.g.. Tagična smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika Aerokluba i Saveza Aeroklubova Bosne i Hercegovine i direktora JP Aerodrom Visoko.

O njegovom  su životu i radu govorili saradnici i prijatelji iz Saveza Aeroklubova BiH i Aeorokluba „Izet Kurtalić“ Visoko, dopredsjedavajući OV Visoko Rašid Kalota, direktorica BTS-a Jasmina Knezović te aktuelni načelnik općine Visoko Munib Alibegović.

Prisjećajući se životnog puta nastradalog Jusufbašića, stranački kolega i dugogodišnji prijatelj Rašid Kalota je istakao da se osjeća privilegovanim jer ga je poznavao.

„“Kenan je išao korak ispred vremena i bio je zaljubljenik nebeskih visina. Znao je  prepoznati dobre ljude i ja vjerujem da građani Visokog neće zaboraviti šta je za njih uradio“ – istakao je između ostalog Kalota.

 

Jasmina Knezović je govorila o zalaganju Kenana Jusufbašića u gradnju aerodroma na području Visokog podsjećajući brojne prisutne bliske saradnike i kolege, na Jusufbašićevu viziju koja je „ostala utkana u temelje aerodroma u Radovlju. Iako je bilo ismijavanja, uvreda, ogovaranja…Kenan nije odustajao od vizije visočkog aerodroma, a  snagu je upravo našao u nesebičnoj ljubavi prema gradu i svom narodu. Naredni je korak na nama“ – istakla je Knezović.

 

Dženaza namaz Kenanu Jusufbašiću bit će održana danas poslije Ikindija namaza u 16.56 sati, a bit će ukopan na Gradskom groblju u Visokom.

 Više fotografija u foto korneru.

Proudly powered by WordPress