Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Usvojena Odluka o izmjenama i dopunama budžeta ZDK-a za 2008. godinu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona održala je 71. sjednicu na kojoj je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama budžeta ZDK-a za 2008. godinu. Kako je izjavio Miralem Galijašević, premijer ZDK, za donošenje ovakve odluke Vlada se odlučila na prijedlog tri – četiri kantonalna ministarstva.

«MUP je tražio rebalans zbog milion KM potrebnih za plaćanje doprinosa, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport zbog 1,4 miliona KM za nabavku besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola, dok je treći zahtjev bio upućen od Službe za zapošljavanje ZDK-a i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, a odnosi se na isplate naknada nezaposlenim demobilisanim borcima. Skupština kantona održaće se 10. jula i vjerujem da će ovaj prijedlog dobiti podršku»», izjavio je premijer Galijašević.

Na ovaj način ZDK će osigurati 2,8 miliona KM neophodnih za isplatu aprilskih naknada demobilisanim borcima za vrijeme njihove nezaposlenosti.

«Razočaran sam načinom na koji se ovaj problem rješava na nivou FBiH», rekao je Galijašević, koji je na novinarsko pitanje, da li će u ZDK-a naknade osim demobilisanih boraca Armije BiH dobiti i bivši pripadnici HVO-a izjavio:

«Mi ne pravimo razliku među ljudima. Da, naknade će dobiti i članovi Saveza demobilisanih boraca i članovi Udruge branitelja».

(Fena)

Proudly powered by WordPress