Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Kulović novi trener saudijskog Al Nasra

Nakon tri sezone u Kuvajtu, gdje je tri puta uzastopno donio titulu prvaka zemlje domaćem Kuwait SC-u i jedan domaći kup srušivši višegodišnju dominaciju Qadsie u kuvajtskom prvenstvu, dva puta nastupao u azijskoj Ligi šampiona i kratko radio u tamnošnjoj reprezentaciji u kvalfikacijama za naredno SP u Južnoj Africi, Faruk Kulović je napravio još jedan novi iskorak u trenerskoj karijeri potpisavši ugovor s Al Nasrom iz Rijada, jedne od najboljih ekipa u Aziji, kluba velikog imena i tradicije.
Al Nasr slovi kao “azijski Juventus”, sa 15 osvojenih naslova prvaka Saudijske Arabije, kupom Azije i superkupom 1998. učestvovao je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Brazilu 2000. gdje je igrao s Real Madridom, Corintiansom i marokanskom Rađa Kasablankom,koju je nekad vodio Vahid Halilhodžić. Tu su redom nastupali i neka poznata imena kao legendarni Hristo Stoičkov, Brazilac Denilson,e kvadorski reprezentativac Carlos Tenorio i drugi.
Zadatak bivšeg trenera visočke Bosne i emiratskog Ittihad Sarjaha je povratak na velike staze s obzirom na to da su proteklu sezonu završili kao peti u saudijskom prvenstvu, osvajanje domaćih naslova i učešće u azijskoj klupskoj eliti s glavnim konkurentima velikim Al Ittihadom iz Džede i gradskim rivalom Al Hilalom s kojim je Kulović igrao s Kuwait SC-om u grupnoj fazi spomenute Lige prvaka.

(hvala Amaru Kuloviću na informacijama)

Proudly powered by WordPress