Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje KŠ “XXL Basket” Visoko

Dana 15.07.2008. predsjedništvo Udruženja – Košarkaška škola «XXL Basket» iz Visokog održalo je vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – vijećnička inicijativa od 22.2.2008. godine, a u vezi besplatnog korištenja sportske dvorane «Mladost» u Visokom. Neugodno smo iznenađeni činjenicom da nismo dobili poziv za sastanak sa predstavnicima općine Visoko, općinskim načelnikom i komisijom za društveni nadzor, na kojem se raspravljalo o aktualnom pitanju korištenja sportske dvorane.Kontaktirali smo predstavnike u Sportskom savezu grada Visokog koji su se ogradili od organizacije gore navedenog sastanka, misleći da bi svi registrovani klubovi trebali da ravnopravno ostvaruju svoja prava preko ovog saveza, što očito nije slučaj na ovom posljednjem sastanku.

Poštovana gospodo vijećnici, načelniče općine Visoko,svim pomoćnicima načelnika i ostalim administrativnim radnicima općine Visoko, postavljamo jedno jedino pitanje – KO OD VAS NE ZNA ZA POSTOJANJE I RAD NAŠEG UDRUŽENJA?

Udruženje je registrovano 05.05.2001.godine kod Ministarstva za pravosuđe i upravu Ze-Do kantona i osnovni cilj mu je rad sa djecom uzrasta od 12-17 godina, koja su raspoređena u četiri starosne skupine i trenutno imamo oko 145 aktivnih članova.
 
Cjelokupna javnost treba da zna da u periodu od 2001. godine, od kada je naša škola registrovana, pa do danas redovno putem službe za društvene djelatnosti dostavlja izvještaje o radu, specifikaciju utroška doniranih sredstava od strane općine i kantona, kao i plan i program za narednu godinu.

Ista ta služba odobrava minimalna finansijska sredstva prikupljena od doprinosa za zaštitu čovjekove okoline od kojih se 50% izdvaja za sport te se ista raspodjeljuju na visočke klubove i tom prilikom se izdaje i protokolisano rješenje nadležne službe. Nije nam jasno da za ovih osam godina još niko nije shvatio da mi zapravo postojimo i da radimo sa djecom svih kategorija sa jasnim ciljem – stvaranjem seniorske ekipe te učešće u A2 ligi.

Javnost treba da zna da smo posljednje četiri sezone igrali Ligu mladih Ze-do kantona, ali van konkurencije, jer nismo mogli priuštiti luksuz zakupa sportske dvorane za dvije utakmice u jednom kolu, jer jedino dvorana Mladost ispunjava kriterije KS BiH. Zahvaljujući našim prijateljima u Sarajevu, Vogošći, Ilijašu i Kaknju te ustupljenim besplatnim terminima u njihovim dvoranama, igrali smo svoje domaće utakmice te se nadali boljim danima.

Na zadnja dva turnira u mjesecu maju, naši kadeti i juniori su izborili plasman u Ligu mladih Ze-Do kantona čiji će pobjednici od ove godine steći pravo da nastupaju na završnom državnom prvenstvu za prvaka BiH.

Nadamo se da će te nam pomoći u jasnom cilju, te da će te sporni nalaz komisije za društveni nadzor br.01/1-02-283-50/08 staviti van snage ili ga dopuniti sa novim relevantnim činjenicama, te tako dokazati da Vam je stalo do djece ovog grada i općine, a dvoranu Mladost u Visokom učiniti dostupnom za sve legalno registrovane sportske klubove.

Proudly powered by WordPress