Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Stari” bolji od “Mladih” u revijalnoj utakmici rukometnih veterana!

Vrlo zanimljiva i dinamična je bila jučerašnja utakmica rukometnih veterana Bosne. S obzirom da je sve organizovano u veoma  kratkom vremenu, odziv igrača kao i gledalaca uopšte nije bio loš i sada je definitivno jasno da ovakve utakmice trebaju prerasti u tradiciju i igrati se bar dva puta godišnje u zimskoj i ljetnoj pauzi.

A sad malo o utakmici. Taktika “Mladih” koju su spremili, a to je “brzi centar”, jak tempo i puno kontranapada, u startu je propala jer su se “Stari” pokazali kao veoma fizički spremni i po tom pitanju nisu ni jednog momenta bili inferiorni. “Stari” su bili u konstantnom vodstvu tokom cijele utakmice, a najviše šest golova razlike, ali su se mladi uspjevali vratiti, pa smo čak ušli i u dramatičnu završnicu u kojoj su “Stari” na iskustvo odigrali i na kraju slavili 31:29, ali im je sigurno puno draže ono što se dešavalo poslije utakmice jer su do kasno u noć slavili pobjedu i uživali u “provociranju Mladih” koji su poraz stoički podnijeli.

Za “Stare” su igrali: Hadžić, Tatar, Sirćo, Prežić, Vražić, Karavdić, Antović, Skopljak, Babić, Koljenović, te nogometno pojačanje Lončar,  a za “Mlade”: Jamaković, Bukva, Handžić, Čabaravdić, Mustafić, Konjičanin, Smajlović, Drugović i Karavelić. Najugodnije iznenađenje utakmice bio je Juka Babić koji je sa krilnih pozicija bio nepogrešiv, Prežić koji je igrao kao u najboljim danima, te Lončar koji je direktno sa pozicije nogometnog stopera korektno odigrao na poziciji rukometnog pivota. Kod poraženih “Mladih” se niko nije posebno istakao, ali je evidentno da neki iz te ekipe imaju velikih problema sa kondicijom i fizičkom spremom. Sve u svemu bilo je to vrhunsko rukometno druženje koje će nadamo se prerasti u tradiciju.

Proudly powered by WordPress