Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Još 14 diplomaca odrađuje pripravnički staž u općinskim službama i javnim ustanovama i preduzećima općine Visoko

U okviru općinskog projekta subvencioniranja pripravnika u 2008.g. 28 pripravnika je primljeno na pripravnički rad u općinske službe organa Uprave te javne ustanove i javna preduzeća općine Visoko.

Prema planiranim budžetskim sredstvima u općinske službe je primljeno četvero pripravnika, a  onda je projekat proširen na javna preduzeća i ustanove  koji su izrazili svoje potrebe za zapošljavanjem pripravničkog kadra.

Tako su svoje mjesto dobili pravnici, ekonomisti, politolozi, historičari i drugi koji će u narednih 12 mjeseci odrađivati pripravnički staž.

 

Prema riječima Zekije Omerbegović, sekretara općinskog vijeća, nakon odrađenog staža ovi će pripravnici biti spremni konkurisati na nova radna mjesta te dobiti stalno zaposlenje

„Zaista danas dijelimo radost ovih mladih ljudi da smo ih uspjeli usrećiti  i smanjiti broj pripravnika koji čekaju na zavodu za zapošljavanje i dati im šansu da dobiju željena stalna radna mjesta“ – izjavila je Omerbegovićeva.

Upućen  je poziv i privrednicima da se odazovu pozivu za zapošljavanje pripravnika  čije troškove  doprinosa snosi općina Visoko, dok su poslodavci dužni obezbijediti pripravničke neto plaće. Na ovaj je način  potpisano deset ugovora, a pripravnički staž će odraditi još 14 pripravnika u općinskim službama te javnim ustanovama i preduzećima.

 

Svoje zadovoljstvo niej krila Emina Sudžuka, dipl. pravnica koja će pripravnički staž odraditi u JU „Zavičajni muzej“.

„Jako sam zahvalna gospodinu Alibegoviću i njegovim saradnicima koji su nam pružili šansu da odradimo ovaj pripravnički staž. Moja je želja da se nastave ovakvi projekti kako bi svi mogli odraditi ovaj pripravnički staž bez kojeg i ne mogu konkurisati za stalna zaposlenja“- istakla je Emina Sudžuka.

 

Proudly powered by WordPress