Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Googlovanje Radovana!

Ime Radovana Karadžića, ili neuropsihijatra Dragana Dabića, bez ikakve dileme, u utorak je najtraženije na Internet pretraživačima.
Na velikom broju
 foruma na internetu,  posetioci komentarišu hapšenje najtraženijeg haškog bjegunca Radovana Karadžića, ali prije svega njegov imidž i poslove kojima se bavio dok ga je tražila cijela planeta.

Kada je predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić u utorak na konferenciji za novinare rekao da se rRadovan Karadžić skrivao pod imenom Dragan Dabić, da se bavio alternativnom medicinom, a potom pokazao fotografiju Radovana Karadžića – čovjeka koji ima dugu sijedu bradu i dugu sijedu kosu, sa naočarima za vid – počela je i potraga na Internetu.

Dragan Dabić ili Dragan David Dabić, kako se takođe može pronaći na Internetu, prethodnih godina očigledno je bio rado viđen gost na raznoraznim medinciskim savjetovanjima.

Tako je Dragan Dabić učestvovao u aprilu ove godine u Novcom Sadu u akciji “Zdrav život je srećan život”, pod pokroviteljstvom “Pokreta za zdraviju Srbiju”.

Uz još neke predavače, Dabić je prijavljen kao neuropsihijatar iz Beograda, a tema u okviru koje je govorio bila je: “Istosti tihovanja i meditacije”.

Kada pogledate fotografiju sa tog skupa zaključak se sam nameće. Sličnost sa Radovanom Karadžićem (onim sa “izmjenjenim” imidžom) je očigledna.

Beogradski mediji prenose i da je Radovan Karadžić pod imenom Dragan David Dabić, držao predavanja i saradjivao sa časopisom “Zdrav život”.

U časopisu “Zdrav život” agenciji Beta je potvrđeno da je Dragan David Dabić sarađivao sa tim listom.

“Ne znamo da li je to Radovan Karadžić, ali to je čovek sa fotografije koju smo videli na TV-u”, rečeno je Beti.

Ljekar pod imenom David Dabić je 23. maja na Adi Ciganliji, u okviru festivala zdravog života, održao predavanje pod nazivom “Kako njegovati sopstvene energije”.Pojedini mediji su objavili i program te manifestacije.
U Centru za kulturu Smederevo 10. decembra prošle godine “dr Dragan David Dabić, neuropsihijatar, istraživač u oblasti psihologije i bioenergije” održao je predavanje na temu “Odnos tihovanja i medijacije”.

(MONDO)

 

Proudly powered by WordPress