Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Cilj otvaranje prve javne kuhinje u Visokom

 

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” Osnovni odbor Visoko započelo je novu veliku humanitarnu akciju koja ima za cilj pomoć povratnicima u Istočnoj Bosni. Akcija nosi naziv “Zrno po zrno pogača…” i trajaće do 22. avgusta ove godine, a “Merhamet” će je realizovati uz pomoć Islamskih zajednica Visoko i Gračanica, te Omladinskog udruženja “Bedem” iz Donjeg Moštra. U pitanju je obimna humanitarna akcija, pokrenuta povodom nadolazećeg mubarek mjeseca Ramazana.
Želimo da pomognemo našim povratnicima u Istočnoj Bosni, sa namjerama pomaganja održivog povratka. Prikupljaćemo prehrambeno-higijenske artikle, kao i novčana sredstva, te će sve ono što bude prikupljeno povratnicima biti predato 24. avgusta. Nadamo se da će stanovnici, ne samo Visokog, nego i šire, da se uključe u ovu akciju, te tako zajedno obradujemo povratnike i pokažemo da još neko misli na njih.” – rekao je Senad Goralija, sekretar OO MDD “Merhamet” iz Visokog.
Prema njegovim riječima, na ovome se neće stati, jer “Merhamet” u budućnosti namjerava pokrenuti još neke akcije, ovoga puta na području opštine Visoko. Prva od njih trebala bi biti akcija otvaranja jedne javne kuhinje, koja će pomoći socijalno ugroženim osobama, jer prema riječima Senada Goralije, iz dana u dan sve je veći broj osoba koje se javljaju u visočki “Merhamet” i traže pomoć te vrste. Do sada “Merhamet” u svojoj evidenciji ima oko 450 porodica koje su socijalno ugrožene, te će se do kraja godine pokušati na određeni način njima i pomoći.

Proudly powered by WordPress