Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogomet: Bosnu napustilo 11 igrača, a došlo pet novih, svi osim Adnana Džafića potpisali ugovore

Kada jedan klub u jednoj pauzi između dva prvenstva napusti čak jedanaest igrača, opravdano se postavlja pitanje sa kakvim ambicijama taj klub ulazi u naredno prvenstvo. Visočku Bosnu su napustili: Šeta Ervin (Travnik), Bekan Amir (Rudar Breza), Bajrić Mahir (Rudar Breza), Džafić Vedad (Virovitica, HR), Husić Mirza, Hajduk Benaris, Algić Armin (Iskra Bugojsno), Konaković Amir (Rudar Breza), Sadiković Muamer, Ruvić Adnan, Gafurović Armin.

Zauzvrat tim iz Visokog je dobio Šabić Elbisa (Ozren), Fakić Edina (Olimpik), Imširović Harisa (Bijelo Polje) i Vrahošić Edina (Vrbanjuša). Prema nekim informacijama u Bosnu bi do početka prvenstva trebao stići i nekadašnji igrač ovog kluba Kamberović Izudin, koji je nakon Bosne karijeru gradio u Velenju, Primorju, Sarajevu i Čeliku. Uz sve to Bosna je dobila i vanserijskog talenta iz juniorske ekipe ujedno i reprezentativca BiH Adnana Džafića koji jedini iz sjane juniorske generacije viceprvaka države još nije potpisao ugovor sa Bosnom, što su učinili: Husić Anvar, Čabaravdić Amar, Hodžić Adnan, Puščul Elmir, Mustagrudić Kemal, Čehajić Almir, Bukvić Semir i Brolija Tarik. Uslovno rečeno stariji igrači koji su ranije potpisali ugovore i na koje se računa za naredno prvenstvo su: Memić Elvir, Provalić Elvedin, Čakić Mirza, Cana Denis, Džafić Mirza, Šabić Elbis, Hrustanović Anel, Teskeredžić Anel, Baždarević Adnan i Lelo Elvis.

Ako je suditi po dosadašnjem radu i rezultatima novog šefa stručnog štaba, bez obzira na odlazak jedanaest igrača, ekipa Bosne ima tim za sam vrh tabele čiji je recept za dobre rezultate spoj iskustva i mladosti. U timu su trenutno od starijih igrača mahom oni koji su igrali i u Premijer ligi, dok mladi dolaze kao drugoplasirana juniorska ekipa u prošlom prvenstvu, odnosno kao ekipa koja je izborila opstanak u zadnjim kolima prošlog prvenstva.

 

Proudly powered by WordPress