Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Paintball i u Visokom

 

Opština Visoko je početkom augusta mjeseca dobila prvi paintball klub u svojoj istoriji. Iako osnivači ističu da je to još uvijek sekcija pri streljačkom klubu iz Visokog, ipak cilj je da se u skorijoj budućnosti afirmiše kao stabilan klub, kako na području ove opštine, tako i Ze-do kantona, pa i šire. Ovo je još uvijek relativno nepoznata atrakcija u našoj zemlji, ali je paintball veoma popularan u svijetu, te se njegova primjena širi sve brže.
“Dugo smo razmišljali o otvaranju ovoga kluba, ali zbog finansijskih razloga smo to tek sada uspjeli. Određeno vrijeme ćemo ipak biti sekcija SK Visoko, a nakon toga se i osamostaliti kao klub. Nabavili smo zaista profesionalnu opremu, te se nadam da će svi oni koji budu probali ovo biti zadovoljni.” – rekao je Edin Šahinović, jedan od osnivača paintball kluba “Xtreme” iz Visokog.
Šahinović je dodao da je ovo jedna nova vrsta sporta koja podiže adrenalin u čovjeku, ali također sport koji još uvijek nije dovoljno razvijen u BiH.
“U našoj zemlji imaju tek tri-četiri kluba ovakve vrste, te je naš cilj da u što skorije vrijeme popularizujemo ovu vrstu sporta, kao i da napravimo jedan Paintball savez na nivou države, što bi stvorilo mogućnost i za osnivanje lige u našoj zemlji.” – dodao je Šahinović.

Proudly powered by WordPress