Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nastavljeno obilježavanje Dana općine Visoko

Nizom događaja danas je nastavljeno obilježavanje Dana općine Visoko, 29.augusta. Na svečanoj sjednici Općinskog Vijeća  Visoko dodjeljene su povelje počasnih građanina Općine Visoko Omeru Pobriću, posthumno prof. dr. Gordani Muzaferija, a fra Ignaciju Gavranu povelja za životno djelo dodjeljena je u Franjevačkom samostanu u Visokom.


 

U organizaciji Asocijacije organskih proizvođača ljekovitog bilja i jagodičastog voća Srednje – bosanskog kantona, održan je i Dan organske proizvodnje  koji je sadržavao izložbu i degustaciju organskih i ekoloških proizvoda. Gosti su bili ministrica poljoprivrede u vodoprivrede u Vladi ZDK, Mirzeta Džonlagić, prof. dr. Nezir Tanović, mr. Esad Bukala i dipl. ing. Maida Hadžiomerović. Održan je i Okrugli sto o temi “Organska proizvodnja u BiH.

 

Svečanim obilježavanjem puštanja u promet završenih  objekata komunalne infrastrukture na području općine Visoko, presjecanjem crvene vrpce, otvorena je  Ulica Zečevića u Visokom. Posljednjih su mjeseci u ovoj ulici trajali radovi na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi te je postavljen i potpuno novi sloj asfalta. 

Dan općine Visoko bit će obilježen i sportskim aktivnostima, turnirom “Visoko 2008” u organizaciji Streljačkog kluba “Visoko u Sali MSŠ “Hazim Šabanović”.

 

Proudly powered by WordPress