Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sada smo bar načisto kada je glagol “voljeti” u pitanju!

Nažalost, došao je i taj dan kojeg smo se toliko pribojavali kada je RK”Bosna” Visoko u pitanju. Već ranije klub su napustili Mustafić, Begagić, Hadžić(istekli ugovori) i Šahinović(sporazumni raskid ugovora), pa se s nestrpljenjem očekivao rasplet oko ostalih koji žele otići. Nakon što je Registraciona komisija Rukometnog Saveza BiH donijela odluku da svi igrači koji su podnijeli zahtjev za ispisnicu iz visočke Bosne, mogu slobodno otići, Bosna se žalila Izvršnom odboru RS BiH koji je danas zasjedao i to u okrnjenom sastavu i donio odluku da se sve odluke Registracione komisije potvrđuju, tako da Sirćo, Ahić i Čakić mogu da bez ikakvih prepreka napuste redove visočkog premijerligaša, što će oni najvjerovatnije i učiniti, prva dvojica idu u Olimpik, a treći u sarajevsku Bosnu. 

Iako je u ovakvoj odluci puno i previše stvari koje “smrde” i koje su blago rečeno “sumnjive” jer je sve odrađeno sa dosta tajnovitosti i skrivanja od novinara i zainteresovanih strana, to je konačna odluka koja se teško može promjeniti. Teško se oteti utisku da opet prste nisu upetljali oni kojima je visočka Bosna već dugo trn u oku i koji su jedva dočekali situaciju u kojoj mogu “pokopati” Bosnu, da to maksimalno iskoriste. 

Međutim, postoji tu i druga strana priče, a to je zašto se Bosna dovela u situaciju u kojoj joj mogu “raditi o glavi” oni koji je ne vole? Upravo glagol “voljeti” je čini se ključan u cijeloj ovoj priči, jer reći da voli ovaj klub može svako, ali to i dokazati, malo teže. Priča o ljubavi prema Bosni je (pre)često ispričana, samo u toku prošle sezone, i to iz usta mnogih koji su bili dio tog kluba. Nažalost, samo ispričana, jer su djela uglavnom bila sušta suprotnost, a ljubav prema klubu je bila podređena sitnim, ali bogami i krupnim interesima. To je najbolje pokazao završetak prošle sezone i sve što se događalo nakon toga, uključujući i situaciju koju imamo sada. Kravu Bosnu su “voljeli” mnogi dok je krava Bosna “davala mlijeko”, a onda su ti isti koji je “vole”, prvo prosuli mlijeko, a kravu “(na)pustili”!  Sada kravu Bosnu, koja je toliko “voljena”, čak niko neće ni da prihvati i brine se o njoj!                Ali bar smo sada načisto kada je glagol “voljeti” u pitanju!

Proudly powered by WordPress