Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

O njemu ne može govoriti svako, zato on govori sam o sebi „Iz Ismetovog ugla“ na Radiju Q

 

„Iz Ismetovog ugla“ je projekat koji je pažljivo pripreman nekoliko mjeseci. To je emisija koja govori iz ugla ili ćoška čovjeka koji je preko četrdeset godina prisutan na društveno-političkoj sceni općine Visoko i uz čiju smo svesrdnu pomoć pokušali napraviti emisiju o Visokom kakvo je bilo nekad ali i o Visokom kakvo je sad. Ismet Karasalihović je enciklopedija Visokog, riznica koja čuva daleke i lijepe uspomene, visočka sehara kakvih je još malo ostalo.

           Kroz vlastite doživljaje i druge događaje o kojima ima saznanja , Ismet Karasalihović, opisuje hrsuza, visočkog Robin Hood-a, koji je uzimao s kamare i davao onima u potrebi, svoje školovanje, skautsko iskustvo, služenje vojnog roka, omladinske akcije…

 

U prvoj emisiji Ismet priča o trećem razredu osnovne škole, približavajući održavanje priredbi, koje su bile centralna manifestacija za sve roditelje i naravno, djecu.

 

           Za arhivu i za nas, onako kako je Visoko godinama doživljavao Ismet Karasalihović, i onako kako je Visoko  doživljavalo njega, u programu Radija Q, svaki dan u 15 sati i 30 minuta, “Iz Ismetovog ugla”.

Proudly powered by WordPress